Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Securitas: werkzaamheden overgenomen of uitbesteed

Afgelopen week kregen wij twee berichten waarbij werknemers van Securitas overgaan naar andere werkgevers. Heb je vragen hierover, bel of mail ons dan.

Het eerste bericht kwam van Securitas waarbij zij aankondigde dat de mobiele surveillance in de branches 5 en 19 (Noord Nederland) uitbesteed wordt aan Cruon B.V.: “Het betreft de mobiele surveillance-werkzaamheden die plaatsvinden in de branches 5 en 19. Al het werk zal worden uitbesteed aan Cruon Surveillance B.V." (Cruon)

De brief met de mededeling kregen de mensen in het weekend en op maandag waren de bijeenkomsten: erg kort dag. Door deze korte termijn lukte het ons niet om daarbij aanwezig te zijn om jullie te ondersteunen. Wij hebben Securitas gevraagd dit soort berichten eerder te sturen.

Werkgever geeft aan dat er sprake is van overgang van onderneming en dat betekent dat je in principe met alle rechten en plichten mee overgaat. “Als gevolg hiervan zullen alle circa 45 medewerkers werkzaam in deze branches per 27 maart aanstaande op basis van overgang van onderneming (dus met alle rechten en plichten zoals bv anciënniteit, contracturen en inschaling) overgaan naar Cruon". (www.cruon.nl)

UWV

Werkgever heeft ons ook geïnformeerd dat de objectbeveiligers bij het UWV in Noord en Oost worden overgenomen door Trigion. Volgens werkgever betreft het 157 medewerkers (113 Fte) die volgens werkgever overgaan op basis van overgang van onderneming. Dit zou moeten betekenen dat je met alle rechten en plichten mee overgaat. Dit, volgens werkgever, conform de wens van het UWV.

Vragen?

Ik kan mij voorstellen dat deze mededeling vragen oproept. Mocht het jouw baan betreffen dan kun je mij mailen of bellen wanneer je vragen hebt.

Mocht je een nieuw contract krijgen met het verzoek die meteen te tekenen, scan of fotografeer het contract en mail het mij meteen. Dan kijk ik het voor je na. Je hoeft dus niet meteen te tekenen!

Vinger aan de pols

Wij zullen bij beide zaken de vinger aan de pols houden. Wel zijn we afhankelijk van jullie signalen daarin. Mochten er zaken spelen waarvan je denkt dat het handig is dat de vakbond dit weet, mail dit dan:

  • voor leden in Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland: bel Roderik Mol, bestuurder, 06-20471890, of mail naar r.mol@cnvvakmensen.nl;
  • voor leden die wonen en werken in de overige provincies: bel Erik Maas, bestuurder, 06-51602145, of mail naar e.maas@cnvvakmensen.nl;
  • mailen kan ook naar bestuurder Aletta Bulsink, a.bulsink@cnvvakmensen.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid