Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Gesprek met I-Sec

Gisteren heb ik gesproken met Mart Vergouwen en Martin Schuster over de statijden bij Procheck International en de cao G4S AS voor de mensen die zijn overgekomen van AS. Via deze nieuwsbrief informeer ik je hier over.

De statijden bij Procheck International
Er was onduidelijkheid over de statijden. Vorig jaar heeft TNO op verzoek van ons onderzoek gedaan naar de statijden op de luchthaven. Het resultaat daarvan was dat er vanaf 1 september 2016 sprake is van een maximale statijd van 120 minuten op visitatie. Het bleek dat er aanvullend onderzoek nodig was voor de HRF-functies. In oktober kwam daaruit dat de maximale statijd voor HRF 135 minuten is. We spraken af met Procheck International dat die statijd per 1 december 2016 zou worden ingevoerd.

Er waren berichten dat de statijd van 135 minuten werd overschreden. Wij vroegen overleg aan omdat we natuurlijk wel afspraken maken om ze na te laten leven.
Er is ons verteld dat er maar één geval van statijdoverschrijding bekend was. Het bleek nog onvoldoende tussen de oren te zitten bij de verantwoordelijken en daarop is gecorrigeerd. De maximale statijd staat nog niet in de diensten omdat nog wordt uitgegaan van de reeds bestaande dienstenset. Met ingang van het zomerrooster worden harde grenzen in het rooster gezet en moet het gemakkelijker terug te vinden zijn.

We constateerden dat er mogelijk niet voldoende helder is gecommuniceerd. Hopelijk is dat verholpen met het nieuwe zomerrooster. Mocht je te maken hebben met een statijdoverschrijding (dus langer dan 135 minuten op HRF), meld dat dan bij je leidinggevende. Als je dat niet wilt of durft, mail mij dan. Alleen dan kan er iets worden veranderd.

Cao voor mensen die zijn overgekomen van G4S AS
In het afgelopen jaar zijn er circa 80 medewerkers overgekomen van G4S AS naar I-Sec. Bij AS had men een andere/eigen cao. Bij de overgang is iedereen overgekomen met behoud van alle rechten en dus met de cao G4S AS. Onlangs is er een nieuwe cao voor de Particuliere Beveiliging afgesproken. In die cao zit een loonsverhoging van 2% en een structurele compensatie vanwege de gewijzigde roostersystematiek en alles wat daarmee samenhangt van 0,5%. Val je onder de cao G4S AS, dan krijg je alleen de 2%. Je hebt immers geen last gehad van de roostersystematiek en het feit dat er geen ort is betaald tijdens verlof en dus word je ook niet gecompenseerd.

Volgens I-Sec en Procheck International is het verschil tussen de cao Particuliere Beveiliging en die van AS inmiddels zo goed als nihil. Als je overstapt naar de cao Particuliere Beveiliging, dan krijg je de 0,5%. De beslissing is aan jou. Wil je de cao AS houden, dan kan dat gewoon. Voordat je een beslissing neemt, kijk zelf ook nog even goed en neem anders contact met onsop via info@cnvvakmensen.nl

Heb je nog vragen?
Als je vragen hebt of als je wilt dat we ergens aandacht voor vragen, laat het ons weten. Je kunt mij bereiken via onderstaande gegevens.

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid