Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Update cao-overleg G4S AS

Vorige week sprak CNV Vakmensen voor de 4e keer met G4S AS over de cao. Helaas schiet het totaal niet op. En dat ligt niet aan ons! Tijdens het vorige overleg begin maart hebben we verteld wat wij anders/verbeterd willen zien in de cao.

We spraken af dat G4S AS formeel op onze voorstellen en die van de andere bonden zou reageren en ons ook zou laten weten wat zij willen in de cao. Daar hebben we zelfs nog eens apart om gevraagd een paar dagen vóór het overleg en we kregen de toezegging dat we een reactie en de voorstellen van G4S AS zouden krijgen. Maar helaas, niets van dat al!

G4S AS  wil wachten op cao particuliere beveiliging

Toen wij vorig najaar afspraken maakten over de huidige cao G4S AS (alleen een loonsverhoging en een looptijd van de cao), was het juist G4S AS die zei dat we niet bij alles moesten kijken naar de cao voor de particuliere beveiliging. G4S AS is immers een zelfstandig bedrijf met een eigen cao. En nog geen half jaar later zegt diezelfde G4S AS dat er nog niet onderhandeld kan worden over een heleboel van onze voorstellen omdat we eerst moeten weten wat de contouren zijn van de cao particuliere beveiliging. Snap jij het nog? Wij niet.

Onderwerpen waarover G4S AS nog niet wil onderhandelen

Volgens G4S AS kunnen we pas gaan praten over jullie cao als duidelijk is hoe de cao particuliere beveiliging er gaat uitzien op de volgende punten:

 • automatische prijscompensatie/loon
 • lengte van de cao
 • art. 80 (ontziemaatregelen oudere medewerkers) naar rato
 • verlaging van de arbeidsduur (kortere werkweek) in combinatie met ADV
 • reiskosten
 • werkgeversbijdrage

Kijk naar onze voorstellenbrief en constateer met ons dat er niet veel overblijft om nu wél over te praten.

12 april reactie G4S AS

Wij zijn boos en teleurgesteld dat het zo lang duurt voordat er überhaupt onderhandeld wordt over jullie cao. Wij vinden dat jullie recht hebben op duidelijkheid, op een nette cao en op een eerlijke loonsverhoging. Daarom hebben we ‘afgedwongen’ dat we uiterlijk eind volgende week (op donderdag 12 april a.s.) een reactie hebben van AS op onze voorstellen en de formele voorstellen(-brief) van G4S AS. We informeren je zo snel mogelijk daarna.

Wat vind jij?

Bij CNV Vakmensen gaat het om jou! Laat ons weten wat jij vindt van de gang van zaken of liever nog, laat het je werkgever weten. Dring aan op een goede cao. Beveiliging heeft een prijs!

Steeds meer beveiligers sluiten zich aan bij CNV Vakmensen. Ook steeds meer collega’s van G4S AS. Daardoor kunnen we op veel plaatsen invloed uitoefenen en dat is nodig ook! Wil jij of je collega ook meedoen met CNV Vakmensen/CNV Beveiliging? Meld je aan als lid.

Maak een collega lid

Ben jij al lid en maak je je collega lid? Dan krijg jij een VVV-bon van € 12,50,  of kaartjes voor “On your feet” the musical over Gloria Estefan.

Aletta Bulsink
E-mail: a.bulsink@cnvvakmensen.nl
Mobiel: 06-20471888

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid