Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Securitas belt ons over situatie Arnhem

Vrijdagmiddag 21 april vond er een surveillantenoverleg plaats in Arnhem. Bij Mobile zijn er – zo vernamen wij vandaag van Securitas - nog steeds teveel uren ten aanzien van het aantal werkzame beveiligers. Er zijn daar 6 ft aanvuluren over. Securitas komt met een aanbod.

Eén beveiliger heeft reeds getekend voor dit aanbod; 3 zijn in proces van het willen tekenen van het aanbod. Als alle betrokken beveiligers tekenen, dan zijn er nog 2 fulltimers aan aanvul-uren over, dus 304 uur. De OR is volgens Securitas bij het ‘teveel aan uren in Arnhem’ betrokken. 

Vrijdag kregen de mobiele surveillanten die een contract hebben van 144 uur of meer de stand van zaken te horen. Er is mogelijk een andere functie beschikbaar, namelijk op STATIC (objectbeveiliging). Dit is dezelfde functiegroep, maar wel een andere functie met minder ORT, want deze functie is waarschijnlijk op dagbasis in plaats van ’s avonds en ’s nachts. Securitas heeft CNV Beveiliging laten weten dat indien mensen overstappen de afbouwregeling van de cao toegepast zal worden. Heb je vragen hierover neem dan contact met ons op. 

CNV beveiliging heeft binnenkort overleg met Securitas omdat deze nieuwe aanbiedingen door Securitas zich vaker zullen voordoen. Als vakbond willen wij daarom een structurele oplossing bereiken voor de betreffende beveiligers. CNV Beveiliging wil erop toezien dat Securitas probeert af te komen van -in de ogen van Securitas- inflexibele of moeilijk inplanbare contracten. Het kan niet zo zijn dat nieuwe mensen worden aangenomen met een groeimodel terwijl de huidige beveiligers weg-bezuinigd worden.

Maak jij je net als wij zorgen over jouw werkgelegenheid? Heb je ook het gevoel dat jij nu aan de kant wordt geschoven? Wil je gehoord worden? Kortom, ben jij werkzaam via Securitas in Arnhem en wil je ook kunnen terugvallen op een betrouwbare bond die ook voor jou opkomt? Meld je dan nu aan als lid van CNV Vakmensen. Dat kan via https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden. De contributie is afhankelijk van je inkomen en de eerste 6 maanden krijg je 50% korting.

Aletta Bulsink
bestuurder CNV Beveiliging
M 06 20 47 18 88
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl

of

Erik Maas
bestuurder CNV Beveiliging
M 06 51 60 21 45
E e.maas@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid