Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Meer acties voor eerlijke cao voor beveiligers

Steeds meer van jullie collega's voeren actie voor een eerlijke cao. Niet alleen op Schiphol. Ook beveiligers in de havens, universiteiten, ministeries en andere plaatsen leggen hun werk neer. Dat is goed nieuws. De beveiligers staken voor eerlijk loon, fatsoenlijke werktijden en gezond werk.

De inzet van CNV Vakmensen is een loonverhoging van 3 procent. Daarnaast wil je als beveiliger meer zeggenschap krijgen over je werktijden, een goede pensioenregeling en wil je een baan waarin je gezond kunt blijven werken. Die afspraken willen we maken in een nieuwe cao (collectieve arbeidsovereenkomst) voor alle beveiligers.

Het antwoord van de werkgevers was een loonbod van 0 procent voor dit jaar. En dat is onredelijk. De economie groeit de pan uit. Overal gaan de lonen omhoog, beloningen in topfuncties soms met tientallen procenten. Beveiligers doen belangrijk werk en daarom verdient ook een beveiliger een eerlijke loonsverhoging.

Op dit moment zetten jullie collega-beveiligers acties en werkonderbrekingen op bij Schiphol, bij een aantal universiteiten en ziekenhuizen, bij ministeries, bij havens en grote bedrijven. 

Acties zijn nuttig. Maar het is voor veel mensen vervelend om je werk neer te leggen voor een actie, zeker als je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Alleen als beveiligers actie blijven voeren komen er goede afspraken. Wil jij een actie opzetten, of heb je vragen, neem dan contact op met CNV Vakmensen.

Arie Kasper 
Bestuurder CNV Vakmensen / 030 - 751 1570 / 06 - 132 08 402 / a.kasper@cnvvakmensen

Erik Honkoop
Bestuurder CNV Vakmensen / 030 - 751 1570 / 06 - 513 20 918 / e.honkoop@cnvvakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid