Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Hoge nood bij G4S AS, plassen mag (weer)

CNV Vakmensen werd vorig weekend geïnformeerd over nieuwe regels met betrekking tot toiletbezoek. Naar aanleiding daarvan hebben we direct in het weekend nog om opheldering gevraagd. Vandaag spraken we G4S AS en zij (her-)bevestigden dat als je naar het toilet moet, dat dat kan.

In de briefings werd aangegeven dat je, als je naar het toilet moet, dat eerst moest melden bij de tl. De tl moet vervolgens naar de stl, Als je dan vervangen kunt worden, en er is verder niemand op het filter naar het toilet, dan mag jij ook. Afgelopen maandagochtend was er zelfs sprake van dat je helemaal niet naar het toilet mocht. Wij hebben dit onmiddellijk aan de orde gesteld bij G4S AS en aangegeven dat wij het hier niet mee eens zijn.

Omgaan met toiletbezoek

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je werk zomaar uit je handen laat vallen en natuurlijk kun je niet zomaar je werkplek verlaten. Maar tot vorige week was het ook niet nodig om daar strikte regels voor uit te vaardigen.

We hebben er herhaaldelijk op aangedrongen dat G4S AS normaal zou omgaan met toiletbezoek. Van jou mag verwacht worden dat jij je als een goede en normale werknemer gedraagt, maar van je werkgever mag je datzelfde verwachten!

Flyer

Woensdagmiddag verspreidden we via onze kaderleden een flyer onder het motto 'hoognodige aandacht'. Deze hadden we snel in elkaar gezet om aandacht te vragen voor de beveiligers van G4S AS. Door technische problemen lukte het niet om de flyer op tijd bij jullie allemaal te krijgen.

Overleg met G4S AS

We wilden het overleg van donderdagmiddag afwachten voordat we verdere stappen zouden ondernemen. Tijdens ons overleg met G4S AS op donderdagmiddag hebben we lang over dit onderwerp gesproken; uiteindelijk (her-)bevestigde G4S AS dat als je naar het toilet moet, dat dat kan.

Daarmee lijkt de ‘toiletgate’ voor dit moment opgelost. We zullen samen met jullie de vinger aan de pols blijven houden, maar rekenen er nu op dat dit verder niet meer voor problemen zal zorgen.

Aletta Bulsink
Onderhandelaar CNV Beveiliging
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

 

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid