Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

G4S AS, duidelijkheid werken op roostervrije dag

Deze week is er een eind gekomen aan de onduidelijkheid over de toeslag voor het werken op de roostervrije dag. CNV Vakmensen heeft dit, nadat jullie ons hierover hebben benaderd, aan de orde gesteld bij G4S AS. In deze nieuwsbrief lees je hoe het zit.

Eenzijdig afgeschaft
Jullie mailden en belden ons omdat je wél werkte op je roostervrije dag, maar plotseling niet meer de toeslag kreeg. We hebben dit direct aangekaart bij G4S AS. In eerste instantie stelde je werkgever dat het recht op de toeslag alleen zou bestaan als je op verzoek van de werkgever werkte op de roostervrije dag. Maar zo staat het niet in de cao en dat hebben we je werkgever gelukkig duidelijk kunnen maken.

Als je werkt op je roostervrije dag heb je recht op de toeslag uit art. 47
Of je planner je gevraagd heeft, of je reageert op een berichtje op Insight of een briefje in de lounge, of je op eigen initiatief aangeeft dat je op je roostervrije dag werkt, het maakt niet uit. In al die gevallen heb je (net als voorheen) recht op de toeslag voor het werken op de roostervrije dag. Dit geldt ook voor het werken op een eerder vastgestelde ADV-dag. Voor alle duidelijkheid: we hebben het hier over wat in de ‘volksmond’ de VVR-toeslag heet.

Geen toeslag als je onderling ruilt
Als je eerst niet op een roostervrije dag hoefde te werken, maar als dat wel het resultaat is van onderling ruilen, dan is er geen recht op de ‘VVR’-toeslag. Dat is logisch vinden we.

Hoe zit het met de afgelopen periode
In de periode van november tot nu heb je misschien gewerkt op je roostervrije dag, maar geen toeslag gekregen.
Als dat het geval is, meld je dan bij je werkgever. Stuur een e-mail waarin je aangeeft op welke dag(en) je hebt gewerkt (maar dus alleen als je recht had op de ‘VVR’-toeslag zoals hierboven beschreven staat) en vraag alsnog om uitbetaling van de toeslag.

Samen met jou
CNV Vakmensen neemt jouw belangen serieus. Wij vinden het belangrijk dat jij gehoord en gezien wordt en dat je krijgt waar je recht op hebt. Help ons om dat nog beter te doen, voor jezelf en voor je collega’s. Vertel je collega over de concrete resultaten als gevolg van de aanpak van CNV Vakmensen en overtuig hem of haar van het lidmaatschap van de bond. Je kunt je collega aanmelden via https://www.cnv-ledenwerven.nl/. We zijn ook actief op facebook (CNVBeveiliging) en twitter (CNVBeveiliging). Kijk ook eens op onze online community www.jeachterban.nl. Wij hebben een speciale community voor beveiligers waar je informatie vindt, vragen kunt stellen en informatie inwinnen, ook als je (nog) geen lid bent.

Vragen
Heb je een vraag naar aanleiding van deze nieuwsbrief of wil je aandacht vragen voor een onderwerp dat speelt en waar we nog niet mee bezig zijn? E-mail me via het onderstaande e-mailadres of geef het door aan één van onze kaderleden (Rob Wolzak, Aad Immers, Cor de Boer, Dave Storsbergen, Roy Amstelveen, Janneke de Geus, Matthijs Roozendaal, René Dooremalen of Richard van der Vinden).

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid