Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV stelt G4S AS ultimatum

Vorige week hebben we je verteld dat je werkgever je er in 2018 0% (NUL) loonsverhoging bij wil geven. Dat is voor ons (en jou) onacceptabel. Verder onderhandelen heeft in die omstandigheden geen zin. Daarom hebben we vrijdag jl. een ultimatum gesteld.

Wat is een ultimatum
Een ultimatum is (in dit geval) een brief waarin we nog eens op een rij zetten wat we allemaal hebben gedaan om te proberen er uit te komen en waarin we nog eens klip-en-klaar opschrijven wat we precies willen.
Dat zijn de eisen. Dit ultimatum loopt af op 30 juni om 10.00 uur.
We doen nog één keer een dringend beroep op je werkgever om afspraken met ons te maken, maar het verschil met eerder is, dat wij dat alleen doen als G4S AS tegemoet komt aan onze eisen. Doet G4S AS dat niet, dan gaan we vanaf 30 juni 10.00 uur over tot acties in welke vorm dan ook.

Wat zijn onze eisen

 1. Een cao met een looptijd van 9 maanden, dus van 1 juli 2018 tot en met 31 maart 2019.
 2. Een structurele verhoging van de salarissen en werkelijk betaalde salarissen met 3,5% per 1 juli 2018.
 3. Meer voorspelbaarheid over vrije dagen; de beveiliger dient uiterlijk 6 weken vantevoren te weten op welke dagen hij, naast de RV-NB en ADV-dagen, niet hoeft te werken.
 4. Eerder duidelijkheid over het rooster en de werktijden.
 5. Concrete afspraken over de invoering van een persoonlijk ontwikkelingsbudget.
 6. Concrete afspraken om de werkdruk te verminderen, zoals maandelijks werkoverleg, meer afwisseling in werk, meer mogelijkheid tot het volgen van trainingen en de dienst van de beveiliger die gebruik moet maken van de K-passage om op zijn werkplek te komen, te laten aanvangen bij het passeren van de K-passage; deze eveneens te laten eindigen bij passeren K-passage na het werken, waardoor de tijd die de beveiliger nodig heeft om van de K-passage zijn werkplek te bereiken en omgekeerd, wordt beschouwd en betaald als werktijd.
 7. Een vaste vergoeding van de parkeerkosten.
 8. Aanpassing van art. 53 lid 12 cao (oud) inzake de reisvergoeding indien de medewerker tijdens het dienstverband verder van de luchthaven af gaat wonen. Wij willen dat alle kilometers worden vergoed.
 9. Aanpassing van art. 80 lid 5 cao (oud): naar rato toepassen voor oudere medewerkers die niet fulltime werken.

Wat kun jij doen

 1. Begin er mee om dit bericht zoveel mogelijk te delen met je collega’s, bijvoorbeeld via de mail of via facebook. Als je een geprinte versie van dit bericht nodig hebt, stuur me dan een mail waarin je je adres schrijft en hoeveel exemplaren je wilt hebben.
 2. Denk samen met je collega’s na over wat JIJ kunt doen om tot een cao te komen. Heb je een goed idee? Laat het ons weten via jouw collega’s Ellen Stapper en Rick Verschoor (visitatie) en/of Dave Storsbergen (HBS).
 3. Houd je mailbox in de gaten. Als er nieuws is, als we iets van je willen weten i.v.m. acties bij jouw bedrijf of wat dan ook, dan hoor je dat zo snel mogelijk van ons.

Doe mee!
We zijn druk met het treffen van voorbereidingen voor acties. Daarbij hebben we JOU nodig! Wil je actief meedoen? Stuur me een mail. Het zijn hectische tijden. Ik informeer in ieder geval altijd zo snel mogelijk onze kaderleden bij G4S AS over ontwikkelingen en nieuwtjes. Wil je wat weten of melden, dan kun je bij hen terecht.

Onze kaderleden zijn: Janneke de Geus, Rob Wolzak, Aad Immers, Cor de Boer, Roy Amstelveen, Matthijs Roozendaal, René van Dooremalen, Dave Storsbergen, Rogier van der Meij, Rick Verschoor, Marcel Boerma en Richard van der Vinden.

CNV Vakmensen vindt dat jij veel meer dan 0 waard bent.
Vind jij dat ook? Doe dan met ons mee! Zorg samen met ons er voor dat jouw werkgever jou een fatsoenlijke cao met een eerlijke loonsverhoging biedt.

Nog geen lid?
Geen probleem. Dat is zo geregeld via https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden 
Maar lid of geen lid: je kunt nu niet meer zitten afwachten tot er een cao komt, tenzij je genoegen neemt met de kruimels die je werkgever je gunt.

Maar dat doe je niet! Toch?

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid