Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao-overleg G4S AS: work in progress

Gisteren hebben CNV Vakmensen en de andere vakbonden voor de 2e keer met jouw werkgever gesproken over de cao. Hoewel er nog niet veel te vertellen is, willen we je met deze nieuwsbrief wel aangesloten houden bij de gesprekken die we ook namens jou voeren.

CNV Vakmensen is voor het eerst sinds jaren weer van de partij bij de cao. Medio januari hebben we je gevraagd om jouw ideeën en hebben we je ook verteld wat volgens de bedrijfsledengroep de insteek zou moeten zijn.

Stand van zaken

Tot nu toe is er vooral verkennend met elkaar gepraat. Omdat het al even geleden is dat er echt inhoudelijk over de cao werd gesproken moet er ook iets van ‘achterstallig onderhoud’ plaatsvinden en dat kost tijd. Er staan meer dan 100 artikelen in de cao met allemaal regels en sub regels, dus het wordt nog wel een klus om er een werkbare en leesbare cao van te maken voor alle beveiligers van G4S AS.

In de cao van G4S AS zijn er een aantal zaken die anders (vaak beter) geregeld zijn dan in de cao voor de particuliere beveiliging. Aan de ene kant wordt er verbinding gezocht met die cao (niet te veel verschillen), aan de andere kant wil je werkgever ook met een aantal plussen uit de AS-cao andersom gaan.

De vakbonden hebben nog niet aangegeven wat de wensen van de werknemers zijn. Die staan de volgende keer op de agenda. Vervolgens moeten we dan gaan kijken of het gaat lukken om de voorstellen van AS en die van de vakbonden bij elkaar te brengen. Dat is een lastig en precair proces. Het is ingewikkeld om daarover nieuwsbrieven te schrijven en te sturen. Maar we nemen geen beslissingen zonder dat we daarover met jou hebben gesproken.

We proberen je naar eer en geweten steeds te vertellen wat de stand van zaken is. Samen met de bedrijfsledengroep zorgen we er voor dat jij in beeld blijft en dat er aan jouw belangen gedacht wordt!

Op 8 maart praten we verder.

Aletta Bulsink
Bestuurder
M: 06-20471888
E: a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid