Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Beveiligers gaan 24 uur staken voor eerlijke cao

CNV Vakmensen en FNV Beveiliging hebben de werkgevers in de particuliere beveiliging en G4S Aviation Security gemeld dat we voor 4 september een 24 uurs-staking voorbereiden. Met elkaar willen we op veel plekken in Nederland het werk stil leggen om onze eisen voor een goede cao kracht bij te zetten.

Geen beweging bij werkgevers

Werkgevers hebben tot op heden niet gereageerd op het ultimatum van CNV Vakmensen en FNV Beveiliging. Het enige wat werkgevers roepen is dat ze graag weer in gesprek gaan. Maar inhoudelijk komen ze niet tegemoet aan de eisen van de beveiligers voor een eerlijke cao.

De beveiligers zijn de houding van werkgevers na zes weken actievoeren zat en gaan daarom de druk opvoeren. De acties begonnen met stipte naleving van de regels, waardoor hele werkprocessen werden vertraagd. Daarna volgden werkonderbrekingen op Schiphol, de Vrije Universiteit, MSD Oss, AZC’s, het Ministerie van Defensie. Ook zijn er andere acties gaande of in voorbereiding.

Wat eisen we?

De particulier beveiligers verdienen een cao met goede afspraken over gezonde roosters en werktijden, meer voorspelbaarheid over vrije tijd, een fatsoenlijke salarisverhoging van 3 procent per 1 juli 2018 en meer werkzekerheid. Maar er zijn nog veel meer onderwerpen die aan de overlegtafel aan bod komen.

Staken is noodzaak

De beperkte en publieksvriendelijke acties tot nu toe leiden niet tot beweging bij de werkgevers. Daarom willen beveiligers de actiedruk opvoeren. Dat is het signaal dat we van veel van jullie collega's krijgen. We vertellen de werkgevers ruim van te voren dat we dat gaan doen. Dat geeft hen de kans om alsnog met ons tot afspraken te komen over een eerlijke cao.

Hoe nu verder?

We gaan door met de huidige acties en gaan die uitbreiden. Verder gaan we energie steken in het organseren van de 24-uursstaking op 4 september 2018. Dat doen we samen met beveiligers op de verschillende locaties, met Schiphol als speerpunt.

Nooit eerder actie gevoerd?

Voor veel collega's is actievoeren nieuw. Staken is een recht voor iedere werknemer, maar er zijn spelregels. Wil jij met je collega's meedoen aan een actie voor een eerlijke cao? Meld je dan aan, we leggen je graag uit hoe het werkt. Hoe meer collega’s mee doen, hoe groter de kans op een eerlijke cao. Je kunt je aanmelden via het webformulier. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Als we samen in actie komen gaan we dit winnen. Ben je actief op twitter of Facebook, gebruik dan de hashtag #iksteunbeveiligers en laat je horen.

Heb je vragen?

Neem voor vragen, opmerkingen of signalen contact op met je vakbond. Voor CNV Vakmensen zijn dat Arie Kasper (a.kasper@cnvvakmensen.nl, 06 13 20 84 02) en Erik Honkoop (e.honkoop@cnvvakmensen.nl, 06 51 32 09 18) of Mohamed Gafki (mohamed.gafki@fnv.nl) bij FNV Beveiliging. Je kunt ons bereiken per telefoon, mail, whatsapp en sms.


Met vriendelijke groet,

Arie Kasper en Erik Honkoop, CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid