Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Acties in de beveiliging gaan voor meer dan 0%!

Jullie voeren als leden van CNV en FNV actie voor een goede cao met meer dan 0% loonsverhoging in 2018. Helaas is er een andere bond, die meldt dat zij ‘succesvol onderhandeld hebben met G4S AS. En dat zij en G4S AS het eens zijn over de contouren van een cao-akkoord’.

De inhoud van dat cao-akkoord wordt echter geheim gehouden. Dat verbaast ons. Want als je een goede afspraak hebt gemaakt, dan ben je daar toch trots op? Dan wil je dat toch delen met je leden?

Wat CNV en FNV altijd doen is dat wij overleggen met onze leden over de inhoud van een akkoord en hen vragen of dat voldoende is. Wij onderhandelen altijd met jullie wensen en suggesties in ons achterhoofd. Wij hebben geen akkoord zonder dat wij dat met jullie hebben kortgesloten.

Wij vinden het vreemd dat het bij die andere bond blijkbaar anders gaat en dat hun leden een maand moeten wachten voor ze horen wat hun vakbond precies heeft afgesproken. Wat doet het er toe dat de bestuurder van die andere bond tevreden is? Het gaat er toch om dat jullie, de beveiligers, tevreden zijn? Het is ‘nu wachten op de andere bonden’, zo meldt die andere bond. Dat klinkt alsof CNV en FNV nog even overgehaald moeten worden om zich bij het “akkoord” van die bond aan te sluiten. CNV en FNV zijn op dit moment bezig met actievoeren, schrijft die bond. Dat klopt, want doordat jullie actievoeren en jullie wensen binnenhalen, wordt het ”ons” akkoord. Dan is dat gelukt door jullie acties en niet door zogenaamd  ‘geheim en succesvol onderhandelen door een andere bond’.

CNV en FNV hebben namens jullie een ultimatum gesteld aan G4S AS en zullen actievoeren totdat aan dat ultimatum is voldaan. Het afgelopen weekend en vandaag (maandag 30 juli) doen wij het nog even rustig aan, omdat het – volgens Schiphol – heel erg druk is. Na maandag zullen wij dat wellicht harder doen.

Krijg je opmerkingen van collega’s die lid zijn van die andere bond, vraag hen dan concreet: "wat hebben jullie dan afgesproken? Hoeveel loon in 2018 hebben jullie binnengehaald? Wat gebeurt er aan de werkdruk en krijgen we meer en eerder zekerheid over wanneer we vrij zijn?"

CNV en FNV geloven in eigen kracht. Wij voeren samen actie tot we succes hebben!

Ja, ook wij gaan op vakantie, maar wij zorgen dan voor adequate vervanging. Want wij willen niet dat jouw cao afhankelijk is van onze vakanties.

Aletta Bulsink                                                                   Tanja Schrijver
bestuurder CNV Vakmensen                                              bestuurder FNV
a.bulsink@cnvvakmensen.nl
06 20 47 18 88


Deze nieuwsbrief gaat over de cao G4S Aviation Security. Deze nieuwsbrief is verstuurd aan al onze leden werkzaam in de Particuliere Beveiliging, omdat wij het belangrijk vinden dat jij altijd goed geinformeerd blijft door ons.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid