Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Zaterdag overleg met TLN, maar actiedruk blijft

De werkgevers in de transportsector lijken in te zien dat er onder de werknemers grote onvrede is over het cao-eindbod. Ze hebben de bonden uitgenodigd om zaterdag weer te komen praten. Die uitnodiging slaan we niet af, maar intussen gaan we wel gewoon door met het voorbereiden van acties.

Het eindbod dat TLN op 8 maart presenteerde stuit op veel weerstand. Door het samenvoegen van 2 cao’s (TLN en KNV) worden duizenden werknemers gedupeerd. We hebben het cao-eindbod aan beide ledengroepen voorgelegd. De KNV-leden hebben het eindbod op 1 april al afgewezen, in een drukbezochte bijeenkomst in Utrecht (meer dan 700 werknemers). Om die reden hebben we de werkgevers een ultimatum gesteld, dat dinsdag 25 april afloopt. Bij de TLN-leden loopt de ledenraadpleging de rest van deze maand nog door, maar ook daar klinkt veel kritiek. De kans is zeer groot dat ook de TLN-leden het eindbod gaan afwijzen.

Menens

De werkgevers hebben de signalen kennelijk opgemerkt. Ze zien dat het menens is en hebben ons nu uitgenodigd voor een gesprek aanstaande zaterdag. Wij nemen die uitnodiging aan, maar het ultimatum met onze eisen blijft intussen gewoon staan. We gaan – voor wat de betreft de KNV-leden – dus ook gewoon door met het voorbereiden van acties.

Volg de ontwikkelingen

Via ons online platform Je Achterban kun je de ontwikkelingen volgen, vragen stellen en je mening geven. We houden jullie op de hoogte!

Tjeerd Orie
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 20 48 94 75
E: t.orie@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid