Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

XPO: Tijd om te praten over uw gedrag

XPO is één van werelds grootste logistieke dienstverleners. Als werknemer bij XPO Nederland ben jij onderdeel het van het menselijk kapitaal van deze organisatie. Wereldwijd heeft XPO echter m.b.t. het omgaan met haar menselijk kapitaal geen beste naam.

Recent ontving ik een oproep van de Internationale koepelvakbond ITF om een petitie te ondertekenen waar de hoogste bazen van XPO worden opgeroepen om met de koepelvakbond om tafel te gaan om een aantal sociale kwesties te bespreken.

Aanleiding is het sterfgeval van jullie collega Linda Jo Neal in oktober 2017. Linda Jo Neal (een werknemer in het Verizon-gecontracteerde magazijn geëxploiteerd door XPO Logistics in Memphis, Tennessee) overleed op de werkvloer nadat het management haar medische hulp gedurende 56 minuten had geweigerd. In de afgelopen maanden kwamen meerdere vrouwen met tal van beschuldigingen van systemische genderdiscriminatie, zwangerschapsdiscriminatie, seksuele intimidatie en gevaarlijke arbeidsomstandigheden naar voren.

Als vakbondsbestuurder namens XPO werknemers in Nederland ben ik benieuwd hoe werknemers in z’n algemeenheid de arbeidsverhoudingen ervaren. Geldt XPO Nederland als een voorbeeld voor de bedrijfsleiding in andere landen of zijn er ook hier nog wel wat zaken te verbeteren?

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie mening! Ik ben bereikbaar via onderstaande contactgegevens.

Met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
+31620489475
t.orie@cnvvakmensen.nl

Ter
informatie: De inmiddels verlopen petitie tref je via deze link. Het persbericht van de ITF n.a.v. de aandeelhoudersvergadering van XPO Europe afgelopen vrijdag tref je hier.

Ps. Zoals u ziet maakt CNV werk van uw werk. laat collega's ook kennis maken met het CNV en stuur ze deze communiatie door. Beter nog maak ze lid!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid