Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Werkloos? Volg gratis nascholing!

Ben je vrachtwagenchauffeur, kraanmachinist of logistiek medewerker en op dit moment werkloos? Dan hebben we goed nieuws voor je! Via een subsidieregeling kun je gratis de verplichte nascholing volgen.

De nascholing is in jouw vak wettelijk verplicht. Doe je dat niet, dan kun je straks je beroep niet meer uitoefenen. Zit je in de WW en heb je daarvoor bij een transportbedrijf gewerkt, dan is er nu een subsidieregeling waarmee jouw scholing betaald wordt. Goed nieuws dus! Je hoeft de opleidingen zelf niet te betalen én je komt makkelijker aan het werk. Je hebt bij werkgevers een streepje voor als je alle verplichte opleidingen al hebt gevolgd.

Om welke opleidingen gaat het?

Vrachtwagenchauffeurs moeten de zogenaamde Code 95 halen om als chauffeur werkzaam te kunnen blijven. Dat betekent dat je over een periode van 5 jaar in totaal 35 uur nascholing volgt. De meeste chauffeurs moeten dat voor 16 september 2016 gedaan hebben. Dat lijkt ver weg, maar alle chauffeurs moeten naar deze opleidingen, waardoor er bij rijscholen extra drukte wordt verwacht. Wacht daarom niet te lang, anders ben je niet op tijd klaar. Ook kraanmachinisten en logistiek medewerkers moeten zich wettelijk bij laten scholen. Zij moeten iedere 5 jaar hun certificaat verlengen. Voor logistiek medewerkers is dat het heftruck-certificaat.

Waar kan ik me aanmelden voor deze subsidie?

Om mee te kunnen doen moet je ingeschreven staan bij het MobiliteitCentrum transport. Door het inschrijfformulier in te vullen, geef je aan dat je op zoek bent naar een baan. Op het inschrijfformulier staan ook vragen over de subsdieregeling. Zo kun je erachter komen of je voor de regeling in aanmerking komt.
Op de site van het MobiliteitsCentrum Transport vind je ook veel vacatures in de transportsector. Bekijk ze eens, wie weet staat er een leuke baan voor jou bij! Het MobiliteitsCentrum transport kan je ook helpen met het maken van een CV of je voorstellen bij een werkgever.

De subsidieregeling geldt tot eind 2015. Ga dus snel na of jij ook gebruik kunt maken van deze subsidie, want op = op! Het UWV is van de regeling op de hoogte. Als je scholing volgt, kun je dat aan UWV doorgeven.

Vragen?

Neem dan contact op met CNV Info.
Bernard Zijlstra
Bestuurder CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid