Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Werkgever failliet, wat nu?

Deze ochtend vernam CNV Vakmensen dat jouw werkgever Mooy Logistics failliet is verklaard. Inmiddels is er contact geweest tussen de curator en het CNV.

Als het bedrijf failliet is verklaard, betekent dit niet dat je meteen thuiszit. Voor (de waarde van) het bedrijf kan het namelijk belangrijk zijn dat het werk doorgaat. Zolang je opzegtermijn loopt, ben je nog gewoon in dienst. De curator is nu de baas. Die kan dus bepalen dat je nog gewoon doorwerkt. Naar wij hebben begrepen zal de curator vandaag meer informatie geven aan jou en jouw collega's. Meer informatie over wat er komt kijken bij een faillissement en wat je moet doen lees je hier op onze website.

Contact met curator
Vanmorgen heeft er telefonisch contact plaats gevonden tussen de curator en CNV Vakmensen. CNV Vakmensen heeft verzocht om in het geval er geen volledige doorstart mogelijk is de curator contact opneemt met CNV Vakmensen. In dat geval zullen wij de curator in contact brengen met het sectorinstituut Transport & Logistiek (STL). Het sectorinstituut zorgt namens sociale partners (vakbonden en werkgeversorganisaties in de transport) voor onder andere het matchen van werkzoekende en vacatures in de sector transport en logistiek. Gezien de huidige arbeidsmarktsituatie zouden werknemers die als gevolg van dit faillissement zonder baan komen te zitten spoedig geholpen kunnen worden naar een nieuwe passende baan. De betreffende collega’s van het sector-instituut heb ik inmiddels ingeseind.

Meer informatie over wat een doorstart is en wat dat betekent lees je op onze website.

Spannende periode en hoop onzekerheid
Bij een faillissement komt er veel op je af. Het is een spannende periode met onzekerheid. Mocht je n.a.v. de bijeenkomst met de curator nog vragen hebben of tegen zaken aanlopen? CNV Vakmensen helpt je graag!

In ieder geval veel sterkte en succes toegewenst de komende periode!

Met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid