Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Weer reorganisatie bij Koninklijke Saan

Voor de 2e keer binnen een jaar gaat Koninklijke Saan reorganiseren. Dit keer gaat het om ontslag van 6 personen. Op 1 mei 2013 is door Joop Saan, algemeen directeur, het reorganisatieplan toegelicht. Aan de ondernemingsraad is advies gevraagd. De betrokken werknemers zijn inmiddels geïnformeerd. Om de gevolgen van het ontslag op te vangen is het in 2012 met de ondernemingsraad overeengekomen sociaal protocol van toepassing.

Sociaal protocol

De ondernemingsraad vertegenwoordigd de werknemers in het bedrijf. Aan een afspraak over een sociaal protocol met de OR kan de werkgever geen rechten ontlenen. Hij kan deze regeling dus niet aan werknemers opleggen. Je bent dus ook niet verplicht om met die afspraken akkoord te gaan. Je kan altijd proberen betere of andere afspraken te maken.

Ontslagen

Als jij ontslag krijgt vanwege deze reorganisatie hoor je dat van Saan.
CNV Vakmensen adviseert je om dan direct contact op te nemen met:
CNV Info, telefoon 030 – 75 11 007. Onze juristen kunnen je helpen bij het beoordelen van het ontslag. Zij kunnen bezwaar maken tegen het ontslag. Maar ook adviseren zij jou over het sociaal protocol.

Maak werk van je loopbaan!

CNV Vakmensen wil leden helpen bij hun loopbaan. Daarvoor is het loopbaanplatform ToMii ontwikkeld. Of je nu wel of geen ontslag krijgt, maak hier gebruik van. Lees meer over ToMii >>

De voorzitter van CNV Vakmensen Arend van Wijngaarden zegt hierover:
"Ik hoop dat zo veel mogelijk mensen werk maken van hun toekomst. Maak een gratis portfolio aan en bespreek je toekomst met een loopbaancoach. Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt met ToMii".

Hiermee hebben CNV leden een voorsprong op andere werknemers. Gratis workshops en interessante test om jezelf beter te leren kennen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid