Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Wat stem jij over het Beroepsgoederenvervoer

Je hebt eerder een link ontvangen om te stemmen. Die werkte niet goed, excuus daarvoor. Heb je al gestemd, heel hartelijk dank! Heb je nog niet gestemd, dan kan dat alsnog. Bekijk ook het filmpje van de gehouden ledenvergadering met onderstaande link.

Er rust geen zegen op de stemming over de verlenging van de cao.
Er is veel misgegaan, linkjes die niet werkten, probleem bij het invullen van de enquete. Misschien kwam dat omdat het zo'n onzalig voorstel van TLN en VVT is. Heel vervelend dat de linkjes niet goed werkten en daarvoor onze oprechte excuses. Er is hard gewerkt om de problemen op te lossen en dat is gelukt.

Onze eerste digitale ledenbijeenkomst op 15 mei.
Voor ons ook best spannend om te kijken of dit iets is. In een half uur tijd hebben we uitgelegd wat er bij de cao onderhandelingen gebeurt is en hoe dat heeft geleid tot het voorstel van TLN en VVT om de cao ongewijzigd te verlengen tot het einde van dit jaar.
We hebben op je achterban ook de film geplaatst van de gehouden ledenvergadering. Bekijk deze hier en breng alsnog je stem uit wanner je dit nog niet gedaan hebt. 
Wil je de film niet zien en heb je nog niet gestemd, dan kun je met deze link direct je stem digitaal uitbrengen.
Krijg je deze nieuwsbrief per post dan kan je op jeachterban stemmen: https://www.jeachterban.nl/transport-logistiek/onderhandelingen-2019/b/onderhandelingen/posts/kijk-de-ledenvergadering-terug-en-breng-je-stem-uit  

Vrachtwagenchauffeurs worden massaal gekort op het aantal uren en betalen de rekening van de coronacrisis.
Heel weinig transportbedrijven hebben een beroep gedaan op het noodfonds van de overheid en maken dus geen gebruik van de 90% loonkostensubsidie. In plaats daarvan laten bedrijven die getroffen worden door de crisis chauffeurs minder uren werken. En daarmee betalen de werknemers de rekening van de crisis. Als je voor de crisis gewend was om 50-55 uur per week te maken en je werkt nu "maar" 40 uur dan krijg je 25-35 % minder loon betaald. Dat was niet nodig als je werkgever de loonkostensubsidie had aangevraagd. Vaak gaat dit ook gepaard met het inleveren van verlofuren, het niet of slechts gedeeltelijk betalen van het vakantiegeld, etc. Meestal zonder overleg met de betreffende werknemers.
TLN heeft de Minister van Infrastructuur gevraagd om tijdelijk af te zien van de eis van dienstbetrekking uit de Wet wegvervoer goederen, zodat ZZP-ers door transportbedrijven ingehuurd kunnen worden. Daar voelt het CNV helemaal niets voor en daarom heeft het CNV de Minister gevraagd dit niet te doen. Lees het nieuwsbericht hierover.

Stuur je loonstroken op!
CNV Vakmensen wil hier beter zicht op krijgen en vraagt om jouw medewerking! Wij willen graag loonstroken over de maanden januari 2020 t/m mei 2020 ontvangen, zodat wij beter kunnen nagaan wat er allemaal gebeurt is. Wij nemen geen contact op met jouw werkgever, zonder dat jij daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft.
Stuur je loonstroken per mail naar Tjitze van Rijssel.
Heb je nog vragen, neem dan contact met mij op.

Tjitze van Rijssel
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 3083
E t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid