Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Verrassingsacties bij distributiecentra Albert Heijn

Vrachtwagenchauffeurs voeren vanochtend actie bij vier distributiecentra van Albert Heijn. Het gaat om de distributiecentra in Pijnacker, Zaandam, Zwolle en Tilburg. Met de actie vragen de chauffeurs aandacht voor het vastgelopen cao-overleg. De 140.000 werknemers in het beroepsgoederenvervoer zitten inmiddels al ruim vijf maanden zonder nieuwe cao.

De acties zijn georganiseerd door de vakbonden. Tjitze van Rijssel, onderhandelaar voor CNV Vakmensen, vindt het onbestaanbaar dat de werkgevers in het transport nog altijd vasthouden aan nul procent loonsverhoging. "De werkgevers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Ook opdrachtgevers, zoals Albert Heijn, moeten eens goed in de spiegel kijken. Het zijn de chauffeurs die ervoor zorgen dat de schappen telkens weer vol liggen. Zij verdienen, na een aantal magere jaren, een verantwoorde loonsverhoging. Het kan niet zo zijn dat ze met een nullijn worden afgescheept, terwijl intussen alles duurder wordt."

Actielocaties
Bij de volgende vier distributiecentra voeren de chauffeurs vanochtend actie:

  • Pijnacker, Laan van Ruyven 1, actie van 9.00 tot 13.00 uur (contactpersoon CNV Vakmensen is Tjitze van Rijssel, 06-51203083)
  • Zaandam, Hoofdtocht 1, actie van 10.00 uur tot 14.00 uur (contactpersoon CNV Vakmensen is Peter de Ridder, 06-51601997)
  • Zwolle, Galvaniweg 1, actie van 8.00 uur tot 12.00 uur (contactpersoon CNV Vakmensen is Bernard Zijlstra, 06-83396479)
  • Tilburg, Pegasusweg 1, actie van 10.00 uur tot 14.00 uur (contactpersoon CNV Vakmensen is Tjeerd Orie, 06-20489475)


Het gaat om een publieksvriendelijke actie, die naar verwachting wel voor enig oponthoud zal zorgen bij de distributiecentra. De chauffeurs krijgen een kop koffie en informatie over het vastgelopen cao-overleg.

Petitie
Later op de dag, tussen 16.00 en 18.00 uur, willen de chauffeurs een petitie aanbieden bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam.

Achtergrond
Het overleg over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers) is half februari vastgelopen, toen bleek dat de werkgevers geen enkele loonsverhoging willen bieden. CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 3 procent. Verder wil de bond aandacht voor betere naleving van de cao, bijvoorbeeld als het gaat om illegale ritten door buitenlandse transportondernemingen. 

Meer informatie over het cao-conflict:
www.cnvvakmensen.nl/transport

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid