Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Verlenging Doorlopend Sociaal Plan Renewi?

In september 2016 heeft CNV Vakmensen samen met andere bonden en directies van de Van Gansewinkel Groep en Shanks een doorlopend sociaal plan afgesloten. Daarmee kunnen werknemers rekenen op een goed sociaal plan als er banen verloren gaan. Dit geldt tot 31 december 2018.

Wat staat er in het Sociaal Plan?
In het tweejarige sociaal plan is afgesproken dat de werknemers eerst zo mogelijk intern worden herplaatst. Lukt dat niet, dan krijg je 9 maanden lang begeleiding bij de zoektocht naar een andere baan. De ontslagvergoeding is op basis van de volledige kantonrechtersformule (die hoger is dan de transitievergoeding). Daarnaast is een regeling getroffen voor werknemers die door het verliezen van hun baan een deel van hun pensioenrechten kwijtraken. Zij krijgen ter compensatie € 15.000 bovenop de ontslagvergoeding.

Sociaal Plan ten einde?
Het sociaal plan geldt tot en met 31 december 2018. Inmiddels is een overleg gepland tussen CNV Vakmensen, de andere bonden en de directie van Renewi om te praten over de wens en/of de noodzaak om dit plan wel of niet te verlengen. Vanuit werknemerszijde zouden wij graag duidelijkheid krijgen over onderstaande vier zaken.

  1. Het gebruik van het sociaal plan de laatste twee jaar. Hoeveel mensen zijn o.b.v. de afspraken uit het sociaal plan bijvoorbeeld herplaatst en met hoeveel mensen is de arbeidsovereenkomst beëindigd?
  2. Het reilen en zijlen van de nieuwe organisatie.
  3. De vooruitzichten van Renewi. Dit betreft zowel de marktvooruitzichten als de inrichting van de organisatie.
  4. Of de directie van Renewi in de toekomst gefaciliteerd wenst te blijven met een doorlopend sociaal plan?

Het hebben van een doorlopend sociaal plan heeft een aantal voordelen. Zo is voor iedere werknemer duidelijk wat de mogelijkheden en afspraken zijn wanneer hij of zij boventallig wordt verklaard. Voor de organisatie is het voordeel van het hebben van een sociaal plan dat men sneller kan schakelen bij een eventuele reorganisatie.

CNV Vakmensen verneemt graag wat jij hiervan vindt. Maak je je zorgen over de werkzekerheid of juist niet, en wens je een doorlopend sociaal plan of niet? Wij horen het graag!

Tjeerd Orie
bestuurder CNV Vakmensen
t.orie@cnvvakmensen.nl
M 06 - 2048 9475

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid