Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Veiligheid voorop!

Ondanks alle inspanningen en voorzorgsmaatregelen gebeuren er elk jaar veel ernstige arbeidsongevallen. Ook in het beroepsgoederenvervoer. Om het aantal ongevallen terug te dringen, is het project ‘Veiligheid voorop’ gelanceerd.

Arbeidsongevallen hebben grote gevolgen voor de werknemer: verzuim, blijvend letsel of zelfs overlijden. En dan zijn er nog de materiële kosten (verstoring van het bedrijfsproces, vervangings- en inwerkkosten) en immateriële kosten (imagoschade en ‘traumakosten’ voor collega’s en familie).

Bedrijfsongevallen terugdringen

Het project ‘Veiligheid Voorop’ (een initiatief van Gezond Transport, waarin ook CNV Vakmensen is vertegenwoordigd) heeft als doel om het aantal bedrijfsongevallen terug te dringen. Daarvoor moet het veiligheidsbewustzijn in de hele organisatie omhoog, van directie tot werknemer.

Regionale bijeenkomsten

Het project wordt in verschillende fases uitgevoerd. In het hele land worden regionale bijeenkomsten georganiseerd voor bedrijven die met dit onderwerp aan de slag willen. De eerste bijeenkomst is op 26 april in Nieuwegein.

Meer informatie vind je op de site van Gezond Transport.

http://www.gezondtransport.nl/

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid