Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Beroepsgoederenvervoer - Nieuws

Vakbonden vragen aandacht Europarlementariërs voor manifest

De transportvakbonden (verenigd in de ETF, de Europese Transport Federatie) zijn vandaag opnieuw in Brussel om aandacht te vragen voor een eerlijke Europese vervoersmarkt. CNV Vakmensen is hier ook bij aanwezig.

De vakbonden hebben een manifest aangeboden aan Europarlementariërs. In het manifest staan concrete actiepunten, die moeten voorkomen dat chauffeurs op grote schaal de dupe worden van een verdere openstelling van de Europese transportmarkt.

Manifest voor oneerlijke concurrentie

In het manifest staat onder andere dat na 3 keer lossen een vrachtauto terug moet naar het land van herkomst, dus niet even de grens over en weer terug naar Nederland. Daarnaast mag de vrachtauto pas 7 dagen nadat de eerste keer gelost is, weer gelost worden in Nederland.

Frans Westerman en Birgitte Staal, bestuurders van CNV Vakmensen, zijn tevreden over het manifest. “We moeten er met elkaar voor zorgen dat chauffeurs op grote schaal de dupe worden van oneerlijke concurrentie. We willen geen sociale dumping. Het versoepelen van de cabotageregels is de komende jaren echt geen optie. Eerst moet de handhaving in de verschillende Europese landen goed zijn geregeld.”

Download hier het manifest >>

Ontvang het laatste nieuws over jouw sector

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid