Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Update Vakbondszaken bij DHL Logistics

CNV Vakmensen de vakbond van en voor werknemers is druk doende met jouw belang bij DHL Logistics. Eens per drie maanden komen de actieve vakbondscollega’s, collega DHL’ers, bijeen om te praten over alles op het gebied van werk en inkomen binnen DHL Logistics.

Eind september zijn jullie collega’s, die lid zijn van de CNV Bedrijfsledengroep DHL Logistics, bijeen geweest. Daar hebben we aantal zaken doorgesproken waar wij jullie graag kort over informeren.

Uitblijven cao Teksten
Eind april 2017 hebben vakbonden met het management van de DHL Logistics bedrijven een onderhandelingsresultaat bereikt m.b.t. een nieuwe cao en sociaal plan. Helaas verloopt het proces om te komen tot een nieuwe cao-tekst niet snel. DHL heeft vandaag laten weten dat de aangepaste teksten volgende week ter goedkeuring aan vakbonden wordt verstuurd. De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen zullen de nieuwe teksten goed doornemen alvorens wij akkoord geven. Wij hopen dat de nieuwe teksten spoedig vastgesteld kunnen worden.

Wijzigingen pensioenregeling
Een deel van de werknemers heeft zijn pensioen bij het Bedrijfstakpensioenfonds Vervoer ondergebracht en het andere deel bij de Pensioen Stichting Transport. Voor beide gevallen staan er wijzigingen voor de boeg voor wat betreft de pensioenrichtleeftijd (de leeftijd waarmee gerekend wordt dat mensen met pensioen gaat). Conform wetgeving gaat deze naar 68. Allen aanspraken zullen ook worden berekend op deze leeftijd. Vervolgens kun je er voor kiezen omdat weer terug te rekenen naar de gewenst uittredingsleeftijd (zowel vroeger als later dan 68). Beide pensioenfondsen zullen hier binnenkort nog uitgebreid over communiceren.

(Digitale) Zichtbaarheid CNV
CNV Vakmensen wil zichtbaar zijn voor alle werknemers werkzaam bij DHL. Zoals gezegd is CNV Vakmensen een vereniging bestaande uit leden. De leden, jullie dus, zijn dan ook het beste visitekaartje van de bond. Daarnaast zijn kaderleden, leden met een actieve rol binnen de vakbond, beschikbaar als de oren- en ogen en spreekbuis van de bond. Ook is jullie vakbondsbestuurder te allen tijde bereid om langs te komen als er behoefte is om te praten over zaken op het gebied van werk en inkomen.

Naast deze fysieke aanwezigheid zijn wij ook bezig met het ontwikkelen van een digitale community speciaal voor werknemers van DHL. Deze community heet jeachterban.nl. Via deze link kun je een kijkje nemen op deze mooie community. Jeachterban is de plek waar je in gesprek raakt over jouw werk als medewerker bij DHL. Deel ervaringen en ga in discussie met collega's. Stel vragen aan je collega's of aan experts die alles weten over jouw werk en inkomen. Jouw vraag wordt binnen 24 werkuren beantwoord.

Vragen, op- en/of aanmerkingen? We horen ze graag!

Mede namens jouw collega’s uit de CNV Bedrijfsledengroep DHL Logistics,

met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
M +31620489475

Ps: deze e-mail doorsturen onder collega's wordt gewaardeerd, lid maken van jouw collega's nog meer! https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid