Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Ultimatum en mogelijke acties bij Brink's

Volgend op de 3 petities die we op 10 december hebben aangeboden aan Brink’s, Rabobank en De Nederlandsche Bank, hebben er meerdere gesprekken plaatsgevonden. Op dit moment helaas zonder een sluitend resultaat.

Op 18 december hebben voor de vierde keer met Brink’s overleg gevoerd over een sociaal plan. Opnieuw hebben we moeten vaststellen dat Brink’s niet tegemoet wil komen aan onze rechtvaardige eisen. Hierop hebben de vakbonden een ultimatum gesteld aan Brink’s. Dit houdt in dat Brink’s uiterlijk voor donderdag 25 december moet ingaan op onze eisen. Doet Brink’s dat niet dan sluiten we acties, waaronder eventuele werkonderbrekingen, niet verder uit. Uiteraard zijn de eisen die wij hebben gesteld, dezelfde als wij in onze petities hebben gesteld. Het ultimatum is vrijdag 19 december aan de directie van Brink’s gestuurd.

Dagvaarding van De Nederlandsche Bank

Zoals bij jullie wellicht bekend is, heeft De Nederlandsche Bank de bonden gedagvaard, met als eis dat er geen acties komen op 22, 23 en 24 december. Bonden hebben hieraan gehoor gegeven, omdat in deze periode vele mensen hun salaris en uitkering ontvangen. Daarnaast vinden deze dagen alle kerstinkopen plaats, waardoor de kans zeer groot zou zijn dat de rechter de acties zou verbieden (dit geeft wel aan hoe belangrijk jullie werk is voor de BV Nederland).

Stakingsacties

We zullen jullie tijdig informeren over de acties die we na het verstrijken van het ultimatum gaan voeren. Per post krijg je deze week een stakingsformulier toegestuurd, met meer informatie. Vul dit formulier in als je wilt gaan staken. Je kunt dan rekenen op een stakingsuitkering van de vakbond.

Veiligheidsafspraken

Met Brink’s zijn afspraken gemaakt over de veiligheid van de panden, de routes en overige van belang zijnde zaken. Tijdens de manifestatie op 10 december hebben de bonden jullie laten weten dat hiermee de strijd tot succes pas was begonnen. Daarom verwachten wij dat alle werknemers meedoen aan deze actie.

Hieronder nog even op een rijtje waar het ons om te doen is:

  • Er moet werkzekerheid komen voor velen van jullie
  • Er moet een sociaal plan komen dat recht doet aan de situatie
  • Met deze punten moet er respect komen voor jullie werkzaamheden

Vragen?

Voor vragen verzoeken wij jullie in eerste instantie contact op te nemen met de bekende kaderleden van de vakbonden. Meer achtergrondinfo kun je ook vinden op www.cnvvakmensen.nl/brinks.

Je kunt ook contact opnemen met CNV Info, bereikbaar op werkdagen van 08.00 – 18.00 uur, op nummer 030 – 751 1007 (op woensdag 24 december zijn we tot 17.00 uur bereikbaar). Mailen kan ook naar info@cnvvakmensen.nl.

Ten slotte

Laten we opnieuw aantonen dat we eensgezind zijn in deze actie en dit naar jullie werkgever uitstralen. Samen staan we nog steeds sterker dan alleen! Via deze brief willen wij jullie ondanks de periode van onzekerheid goede feestdagen toewensen, met allen die je dierbaar zijn.

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid