Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Uitnodiging KNV Bijeenkomst 6 Mei

Met het afsluiten van het onderhandelingsresultaat is het ultimatum komen te vervallen. Vakbonden nodigen jullie graag uit voor een vergadering om dit te bespreken. LET OP: Deze uitnodiging is enkel voor leden werkzaam bij een KNV bedrijf. Lees verder voor de gezamenlijke FNV/CNV uitnodiging.

Beste mensen,

Het is gelukt! Op zaterdag 22 april 2017 heeft CNV Vakmensen voor de leden werkzaam onder de KNV-cao een nieuw onderhandelingsresultaat bereikt. Dat resultaat hebben jullie kunnen bereiken, omdat er een hele reële stakingsdreiging van jullie was. Het onderhandelingsresultaat vervangt het eindbod wat de werkgevers in de nacht van 7 op 8 maart 2017 deden aan de vakbonden. 

Het eindbod is door jullie ultimatum van tafel en nu ligt er een onderhandelingsresultaat voor. Een onderhandelingsresultaat is nog steeds geen cao akkoord. Daar mogen de vakbondsleden over besluiten op een bijeenkomst. Dat hoort zo na het stellen van een ultimatum.

Dit proces zijn we in 2016 met elkaar begonnen. De contactpersonen in jullie bedrijven hebben hier al die tijd heel veel energie in gestopt. En jullie hebben hen maandenlang in jullie bedrijf ondersteund door de contactpersonen van informatie te voorzien en er te staan als het nodig was. Uiteindelijk lijken we nu bijna aan het einde van dit bijzonder KNV-cao-tijdperk te zijn. Als dat zo is, willen we dat samen met jullie besluiten en vervolgens goed afsluiten. Jullie collega’s, de contactpersonen in jullie bedrijven, verdienen het dat jullie er nu ook staan als we besluiten gaan nemen.

Bovendien: na verloop van tijd zal er altijd weer opnieuw een cao moeten komen. Het is dus om meer redenen erg belangrijk om het afgelopen proces met de contactpersonen en met jullie tot een goed einde te brengen. 

Het einde van de KNV-cao lijkt nu echt in zicht. We staan op het punt om een besluit te nemen om jullie KNV-cao onder te brengen in een sector brede transport-cao. Daarmee vervalt de KNV-cao. Jullie komen nu dus wellicht voor het laatst als KNV-collega’s bij elkaar.

Samen met FNV Transport & Logistiek organiseert CNV Vakmensen daarom een ledenvergadering om wellicht voor de allerlaatste keer samen een besluit te nemen over jouw cao. Dat doen we op 6 mei 2017 vanaf 13.30 uur in de Central Studio’s in Utrecht. Wij organiseren bussen, zodat je ook na afloop nog een drankje kunt nuttigen.

Meer informatie over de onderhandelingsresultaten vinden jullie op www.cnvvakmensen.nl en www.jeachterban.nl 

Ik neem aan jullie hiermee voldoende ingelicht te hebben. 

Namens de onderhandelingsdelegatie CNV Vakmensen,

Met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
Vakbondsbestuurder              

Bijlage: TLN onderhandelingsresultaat 22 april deel KNV

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid