Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

TVT-uren uitbetalen in april

We hebben vernomen dat er tussen directie en OR is afgesproken dat de uitbetaling van de TVT-pot die elk jaar in april plaatsvindt, wordt opgeschoven naar juli aanstaande. We gaan ervan uit dat de OR dit met hun achterban, jullie, heeft besproken.

Tevens is het zo dat werkgever met aantoonbare omzetdaling aanspraak kan maken op het noodpakket. Het mag echter niet zo zij dat jullie TVT opnemen en jullie werkgever de loonkosten ook nog terug gaat vragen vanuit het noodpakket. Uiteraard ga ik ervan uit dat dergelijke zaken niet bij jullie spelen en jullie werkgever te goeder trouw is, dat wil ik vooropstellen.

In artikel 31 lid 6 van de cao staat dat de looptijd voor een TVT-regeling (aangemeld bij het secretariaat van cao-partijen) maximaal gelijk is aan de looptijd van de cao. De looptijd van de cao was tot en met 31 december 2019.

In de cao staat dat als er onderhandelingen zijn de looptijd met 3 maanden wordt verlengd. Dus in elk geval mag je er vanuit gaan dat de cao op 1 april is afgelopen. Dit betekent dat er dus geen tijd-voor-tijd regeling meer bestaat. Dan is het dus zo dat alle uren die nu nog in de pot zitten moeten worden uitbetaald in april. Je kunt daar dus aanspraak op maken bij je werkgever.

Linda Slagter
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 37
E: l.slagter@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid