Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Transportwerkgevers blazen cao-onderhandelingen op

Werkgeversorganisatie Transport & Logistiek Nederland (TLN) heeft CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten per brief laten weten dat het geplande cao-overleg op dinsdag 18 februari niet doorgaat. TLN is bang dat actievoerende chauffeurs de onderhandelingen verstoren.

Actievoerende chauffeurs hebben gezegd dat zij op dinsdag 18 februari weer massaal naar de locatie komen waar de onderhandelingen gehouden worden.
TLN geeft aan de veiligheid van de werkgeversdelegatie niet te kunnen garanderen. Tegelijk herhaalt TLN dat er geen loonsverhoging betaald gaat worden.

Verkeerd signaal

Met de mededeling dat de werkgevers geen loonsverhoging willen betalen, geeft TLN aan zich niets aan te willen trekken van de looneis van 3 procent die de vakbonden hebben geëist. De toezegging van de werkgevers om volgende week dinsdag het cao-overleg voort te zetten, blijkt dus niets waard. De werkgevers lijken hiermee bewust aan te sturen op acties van werknemers. Met de brief geven transportwerkgevers een verkeerd signaal aan de chauffeurs. Dit getuigt niet van respect voor de mensen die dag en nacht op pad zijn om goederen te vervoeren.

Bijeenkomsten

De komende week bespreken we de situatie eerst met de kaderleden. Daarna gaan we bijeenkomsten organiseren voor alle werknemers in het beroepsgoederenvervoer.

Tjitze van Rijssel
Bestuurder CNV Vakmensen
e-mail: t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid