Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Transportsector mist 20 procent loon

In het vandaag door de RABO-bank gepresenteerde economisch onderzoek staat dat de transportsector in de periode van 2000-2015 jaarlijks 1,4% meer loon had kunnen betalen zonder dat de dit ten koste zou gaan van de winstgevendheid van de bedrijven. De onderhandelingen voor de cao moeten nog starten.

Geen goed nieuws voor werknemers
Dit bericht is geen goed nieuws voor werknemers. We zijn flink wat geld te kort gekomen. In 15 jaar tijd had het loon met 21 procent kunnen stijgen. We wisten allemaal al dat we te weinig geld krijgen. Fijn dat dit nu bevestigd wordt door economen van de RABO-bank. Maar daarmee hebben we deze 21 procent nog niet in de portemonnee. Daar is meer voor nodig.

Cao onderhandelingen
De onderhandelingen voor de cao Beroepsgoederenvervoer over de weg, de cao voor verhuur van mobiele kranen, de cao Goederenvervoer Nederland en bij een paar onderdelen van DHL moeten nog beginnen of lopen nog. De onderhandelaars kunnen deze informatie daarin mooi meenemen. Het zal niet gebeuren dat er een grote inhaalslag gemaakt wordt, maar er is zeker wel ruimte voor een redelijke loonstijging.

Inzet van leden en werknemers nodig
Werkgevers gaan niet uit zichzelf de lonen verhogen. Vaak is daar wat druk van de werknemers en vakbonden bij nodig. Spreek je collega’s en je werkgever aan en laten we er samen voor zorgen dat er meer geld in de portemonnee van de medewerkers komt. Dat is goed voor onszelf maar zeker ook voor de economie.

Prinsjesdag
Als de overheid dan ook nog wat mee gaat helpen door de belasting wat te verlagen komt het helemaal goed en gaan we een zonnige toekomst tegemoet. Meer werk en geld voor iedereen!

Reageren? Meepraten?
Kom naar ons online platform op https://www.jeachterban.nl/transport-logistiek/
Stel je vraag en praat mee over de cao.

Tjitze van Rijssel
Bestuurder
M 06-51203083
E t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid