De frisse én minder frisse verhalen lees je hier.
Toiletten onderweg: duim omhoog of duim omlaag?
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Toiletten voor chauffeurs: hoe is het onderweg?

Op veel plekken is het voor chauffeurs goed geregeld, maar helaas lang niet overal. Toegang tot een fatsoenlijk toilet is lang niet vanzelfsprekend voor chauffeurs die onderweg zijn.

Al vanaf de eerste lockdown, in maart vorig jaar, is het ‘een ding’. Uit angst voor besmettingen deden veel bedrijven de deuren voor chauffeurs op slot. ‘Ik voelde me soms een paria, alsof ik zelf het coronavirus kom verspreiden’, merkte een chauffeur op. 

Niet altijd even gastvrij

De coronacrisis maakt het werk er niet altijd makkelijker op. Vrachtwagenchauffeurs hebben dan weliswaar een ‘vitaal beroep’, maar de gastvrijheid bij klanten en opdrachtgevers laat helaas nogal eens te wensen over. In een enquête (november 2020) geeft 53% van de chauffeurs aan dat ze bij de klant of opdrachtgever géén gebruik mogen maken van het toilet. De situatie is er sindsdien helaas niet beter op geworden, want in een enquête van februari 2021 is dit percentage gestegen naar 57%.

Ik kom bij ongeveer 25 verschillende klanten per week. Bij de meesten mag je niet naar het toilet en kan je ook geen koffie krijgen.’ (reactie van chauffeur)

Frisse en minder frisse verhalen

Hoog tijd om maar eens wat namen te gaan noemen. Lees hier verder:

Hier is het goed geregeld
Hier is het slecht geregeld

Herkenbaar? Meld jouw ervaring!

Word jij ook geweigerd voor een snel toiletbezoek of warme kop koffie? Of heb jij juist een positieve ervaring? Meld het bij ons in onderstaand formulier.

Deel jouw ervaring hier

Vul hier je gegevens in
*
*
*