Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Tijd voor tijd regeling bij Van Bentum Bulktransport

Wij hebben vernomen dat jullie werkgever de tijd voor tijd regeling wil aanpassen. Hij wil tijd opsparen over de periode augustus tot en met december. De werkgever verwacht weinig werk in het eerste kwartaal van 2021. De opgespaarde tijd kan dan worden opgenomen.

De cao geeft aan dat tijd voor tijd voor een periode van 12 weken kan worden opgespaard. Daar zijn uitzonderingen op mogelijk maar dat kan slechts in bijzondere gevallen volgens de cao. Of daar in dit geval sprake van is, is niet duidelijk. Als je het daar met elkaar over eens bent dan zou dat kunnen.

Er kleven echter ook nadelen aan. Stel dat de werkgever failliet gaat, dan keert het UWV alleen de opgespaarde uren over de laatste drie maanden uit. Of de kans op een faillissement er is, is niet duidelijk. We vinden het wel belangrijk dat jullie dat weten.

Als er meerdere leden van CNV Vakmensen willen dat wij hierover met de werkgever in gesprek gaan dan kan dat. Wij willen jullie daarom vragen om ons dat te laten weten via de mail.

Wij horen graag wat jij er van vindt.

Klazina Tulner
bestuurder
E k.tulner@cnvvakmensen.nl
M 06 22 48 62 74

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid