Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Succesvolle staking bij Storteboom Sprundel

Op 24 mei 2016 heeft het grootste deel van het personeel van Storteboom Sprundel een dag succesvol gestaakt en is een beter sociaal plan afgesloten. In het sociaal plan staat nu een hogere ontslagvergoeding. De verwachting is dat Sprundel half juli gaat sluiten.

Betere afspraken in sociaal plan
De ontslagvergoeding is verhoogd van 0,65 van de nieuwe kantonrechtersformule naar 0,8 van nieuwe kantonrechtersformule in combinatie met outplacementtraject en scholingsbudget. Als een werknemer geen outplacement en scholing nodig heeft, kan hij of zij kiezen voor een ontslagvergoeding van 0,9 van de nieuwe kantonrechtersformule.

Voor de meeste mensen is op en neer reizen naar het werk op de locatie van 2 Sisters Storteboom in Zeewolde geen optie. Daarom is geen betere afspraak gemaakt over de tijdelijke reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Deze vergoeding blijft beperkt tot een periode van vijf jaar na sluiting van Sprundel.

Succesvolle staking
Op 24 mei hebben uiteindelijk ca. 35 van de 50 werknemers in Sprundel meegedaan aan de staking. Daarmee hebben de werknemers laten zien, dat zij zich niet aan de kant laten zetten. En dit heeft een beter sociaal plan opgeleverd, waar de vakbondsleden unaniem achter staan. CNV Vakmensen is tevreden over het bereikte resultaat. Je baan verliezen door een sluiting doet altijd pijn, maar met dit sociaal plan worden de gevolgen wel beter opgevangen.

Vervolg
Deze week zal de tekst van het sociaal plan worden vastgesteld. Ook zal de COR nog advies moeten uitbrengen. Daarna zal de werkgever aan iedere werknemer in Sprundel vragen of hij/zij wil werken in Zeewolde of op zoek gaat naar ander werk.

Heb je als CNV-lid vragen over het sociaal plan en/of bij de ontslagaanvraag, dan kun je terecht bij CNV-bestuurder Frans van de Veen en bij CNV-Info 030-7511007. 

Frans van de Veen
vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
E: f.veen@cnvvakmensen.nl
M: 06-51601965

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid