Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Stand van zaken bij Hoyer

Elk jaar is het weer een verrassing wat bedrijven allemaal gaan doen in het nieuwe jaar. En vooral hoe ze het gaan doen. Als er een lopende cao is, dan zullen de arbeidsvoorwaarden niet veranderen uiteraard.

Omdat we bij jullie werkgever op de koffie willen gaan om te praten over Hoyer, willen we graag van onze leden input. Waar moeten we het volgens jou zeker over hebben met Hoyer? Wat gaat er goed bij jullie bedrijf en wat kan er beter?

Dit is wat we nu weten?
Rond de feestdagen zijn CNV Vakmensen en FNV benaderd door leden, omdat werkgever een briefje had gestuurd naar werknemers die ondertekend moest worden. Volgens Hoyer was dit alles in het kader van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Tevens zijn we benaderd dat er uren geschrapt worden door Hoyer. Bij de een is dat 2 uur, bij anderen soms zelfs tot 12 uur. Hierover hebben jullie ook een brief ontvangen van de werkgever? Omdat we graag willen kijken of het schrappen terecht of onterecht geweest is en of de argumentatie van de werkgever klopt, houden we een bijeenkomst voor alle Hoyer chauffeurs.

We verzoeken jullie om salarisstroken van vorig jaar en januari 2020 en de ongeschoonde uitdraaien mee te nemen. Dan kunnen we kijken of een en ander correct is gebeurd. De cao dient te worden nageleefd en dat kunnen we alleen concluderen als we de loonstroken kunnen bekijken. Stichting VNB (naleving) is aanwezig en zal hier naar kijken tijdens de bijeenkomst.

De bijeenkomst zal gehouden worden op 25 januari 2020 in

Van der Valk Dordrecht
Laan van Europa 1600, 3317 DB Dordrecht 

Inloop vanaf 09.30 uur
Start ledenvergadering 10.00 uur tot 13.00 uur

We verzoeken jullie om je aan te melden via f.toufik@cnvvakmensen.nl onder vermelding van Hoyer deelname.

Samen staan we sterk
Als jij al lid bent, is dat geweldig! Je collega nog niet? Vraag of hij of zij lid wil worden en meldt je collega aan via de link: https://www.cnvvakmensen.nl/lidworden (nu de eerste 6 maanden 50% op je contributie!)

Tot de 25e!

CNV Vakmensen
Fadua Toufik, bestuurder

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid