Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Samen voor een gezonde transportsector!

De meeste vakanties zijn weer voorbij en het werk wordt weer opgepakt. Omdat we allemaal weten dat de transportsector zwaar gebukt gaat onder de economische crisis, horen we graag hoe het met jullie gaat en met jullie werkgever.

Ineens is het wel een probleem

Steeds vaker wordt CNV Vakmensen benaderd, omdat zaken die altijd goed gingen en vanzelfsprekend waren ineens een probleem worden. Vakantiegeld dat niet klopte, uren die geschrapt zijn, pensioenpremies die niet kloppen, ongeschoonde uitdraaien die niet verstrekt worden, etcetera. Soms is het ook gewoon wennen aan een veranderende omgeving of organisatie, maar heel vaak blijkt dat de cao niet nageleefd wordt en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Vakbond voor werk, vakbond voor jou

Als vakbond willen we meedenken over hoe een bedrijf kan blijven bestaan, maar dan wel door de cao na te leven. Helaas horen we vaak pas “te laat” dat het niet goed gaat of dat het bedrijf al op de rand van faillissement staat en dat is jammer, want door de handen ineen te slaan en met medewerkers samen te kijken naar het bedrijf en wat er anders zou kunnen is dat een extra mogelijkheid om werk te behouden. Immers jullie zijn de oren en ogen bij een bedrijf, jullie merken het snelst als er iets niet goed gaat. Jullie zijn ook degene die vaak de “rekening” betalen in deze slechte economische tijd.

Samen sterk, samen voor een eerlijke sector

Om sterk te staan is het van belang om slagkracht te hebben, om een flinke vuist te kunnen maken als dat nodig is. Immers met meer mensen sta je sterker. Of je bij de werkgever voor twee personen iets moet regelen of voor twintig, dat maakt natuurlijk veel meer indruk.

Is je collega nog geen lid?

Is je collega nog geen lid, laat je collega dan eens lezen wat het voordeel is van lidmaatschap, kijk op onze website. Je hebt een stem, je kunt meepraten over de cao, meedenken over je toekomst en je blijft snel op de hoogte van informatie, kijk voor meer informatie op onze website >>

Indien je je herkent in bovenstaande of wanneer je wilt doorgeven dat het allemaal wel goed gaat, dan vragen wij je dat te doen per e-mail. Je kunt je reactie sturen aan Birgitte Staal via b.staal@cnvvakmensen.nlVermeld daarbij waar je werkt en of we iets met deze gegevens mogen doen. Een naam noemen bij een werkgever dat gebeurt niet, we werken vanuit het gegeven dat ons iets ter ore gekomen is.

Birgitte Staalbestuurder sector VervoerOok te volgen en te “liken” via Facebook!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid