Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Principeakkoord Cao DHL Express & DHL Aviation

Bijna een jaar hebben we onderhandeld met DHL. Diverse keren hebben we jullie en met jullie collega’s gesproken tijdens ledenbijeenkomsten. We hebben een ultimatum gesteld aan DHL en enkele acties georganiseerd.

Eindelijk is het dan zover: we hebben een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao. Dat wordt allemaal pas definitief als de leden, jullie dus, instemmen met het akkoord.

Actievoeren loont!
Het principeakkoord zoals het er nu ligt, kon alleen tot stand komen dankzij jullie, de werknemers. De actieve leden als kartrekkers voorop. Zonder de goede opkomst bij de bijeenkomsten van april, jullie massale deelname aan de kaartenactie (790 kaarten voor de directie!) en de actie waarbij we het callcenter overbelastten, hadden we wellicht met veel minder genoegen moeten nemen.

Het akkoord
De tekst van het cao-akkoord tref je in de bijlage aan. In deze bijlage is ook een document opgenomen met uitleg over het akkoord. Over het akkoord kan nu gestemd worden. Klik hier om meteen tot stemmen over te gaan. Let op: stemmen kan tot en met 30 juni, 20.00 uur. Leden die de Nieuwsbrief per post krijgen, kunnen het stemformulier hiervoor gebruiken.

Het woord aan de leden, positief advies
Met de leden en kaderleden van het actiecomité hebben we het principeakkoord besproken. We zijn er vrijwel unaniem over eens dat we een goed resultaat hebben behaald en het maximale eruit hebben gehaald.
Vandaar dat wij het principeakkoord met een positief stemadvies aan jullie voorleggen.

Namens de onderhandelingsdelegatie,
Gerda van Velzen,
kaderlid
en
Agostino Di Giacomo Russo,
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 47 82 68 75
E a.digiacomorusso@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid