Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Prikacties voor een goed cao KNV

BGV leden Van der Lee, Geodis, GCA en Den Hartogh. Bij een aantal bedrijven die vallen onder de cao Goederenvervoer Nederland (KNV) worden prikacties voorbereid omdat de cao onderhandelingen nog niet voldoende opleveren. Ook CNV leden kunnen hiermee te maken krijgen, of hieraan meedoen.

Het is duidelijk dat er onvrede is over de toezeggingen die tot nu toe gedaan zijn door TLN als het gaat om de samenvoeging van de cao TLN en KNV. Er wordt veel te weinig rekening gehouden met de betere sociale regelingen die in de KNV cao staan. Een beetje druk op werkgevers is niet verkeerd.

Het is dan ook terecht dat er prikacties georganiseerd worden. Op dit moment gaat het om Van der Lee, Den Hartogh, Geodis en GCA.

Het kan dat je werkgever het niet waardeert dat je meedoet aan zo’n actie. Weet dat wij TLN en de betrokken werkgevers hebben geïnformeerd dat deze acties kunnen plaatsvinden. Als je onder druk gezet wordt of dat er intimidatie vanuit de werkgever plaatsvindt, meldt dit aan je contactpersoon.

Ook kun je contact opnemen met CNV info 030 – 75 11 007 voor advies en ondersteuning. CNV vakmensen steunt deze acties en dus ook de leden die daaraan meedoen!

Tjitze van Rijssel
Bestuurder CNV Vakmensen


E: t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl
M: 06 51 20 30 83

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid