Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Overheid betaalt mee aan inzetbaar houden van werknemers

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt 22 miljoen euro vrij voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. In oktober start een nieuwe ESF-regeling (Europees Sociaal Fonds) voor bedrijven. Gezond Transport, onderdeel van Sectorinstituut Transport en Logistiek, ondersteunt bedrijven bij het aanvragen.

Duurzame inzetbaarheid

Door de stijgende pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking is duurzame inzetbaarheid van werknemers een urgent thema. Steeds meer bedrijven treffen maatregelen om medewerkers langer en fit aan het werk te houden. Via deze nieuwe regeling kunt u 50% subsidie ontvangen voor het inhuren van externe adviseurs. De projectomvang is minimaal € 12.000 en maximaal € 20.000, waarvoor u tussen de € 6.000 en € 10.000 subsidie kunt krijgen.

Voorbeelden

Voorbeelden van projecten zijn een (periodiek) onderzoek naar de inzetbaarheid van medewerkers, een bedrijfsscan, het bevorderen van gezond en veilig werken, het stimuleren van interne of externe mobiliteit, het aanpassen van roosters of invoeren van arbeidstijdenmanagement.

Subsidie

De subsidie maakt het aantrekkelijk om te investeren in de inzetbaarheid van uw werknemers en hiermee langdurige uitval te voorkomen. Kennis blijft behouden in uw bedrijf en u houdt uw verzuimkosten in de hand. Op de website van het Agentschap SZW leest u meer over de subsidieregeling.
Lees meer>>

Meer informatie

Wilt u meer weten over de subsidieregeling of de mogelijkheden voor uw bedrijf verkennen? Wij helpen u kosteloos op weg. Maak een afspraak met Gezond Transport via 0182  580 266 of info@gezondtransport.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid