Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Ook wel eens een onterechte boete? Maak bezwaar!

Leden werkzaam in het beroepsgoederenvervoer kennen een bijzondere positie: zij kunnen ook rekenen op juridische bijstand juridische problemen die vallen onder het verkeersrecht. Een ‘gewone’ (Nederlandse) verkeersboete valt hier vaak niet onder maar wat als deze waarschijnlijk onterecht is?

Onze partner Appjection heeft een oplossing voor het geval je waarschijnlijk een onterechte 'gewone' (Nederlandse) verkeersboete hebt ontvangen. 
Als lid van CNV Vakmensen ben je overigens ook automatisch voorzien van een rechtsbijstandsverzekering voor niet werk gerelateerde kwesties bij ARAG.Het werkt als volgt: je maakt een foto van de boete en uploadt deze bij Appjection. Nadat je een aantal vragen over de boete hebt beantwoord, beoordeelt Appjection of er gronden zijn voor een bezwaar.Zijn die gronden er, dan maakt Appjection het bezwaar voor je aan en stuurt ze het naar de juiste instanties. Als de boete toch terecht blijkt, word je daarvan ook op de hoogte gesteld.

Verkeersboetes

Je kunt bij Appjection terecht met al je onterechte verkeersboetes. Dit geldt dus voor zowel ‘Mulderboetes’ (boetes voor zaken als te hard rijden of door rood rijden, te herkennen aan de M in de rechterbovenhoek) als voor naheffingen van de gemeente (boetes voor zaken als fout parkeren of geen parkeergeld betalen).

De dienstverlening is nog niet opengesteld voor buitenlandse verkeersboetes. Onze partners van Appjection hebben wel graag dat je deze instuurt zodat ze kunnen monitoren hoeveel, vanuit welk land en in welke categorie die ontvangen worden. Deze kan Appjection gebruiken wanneer zij in de toekomst uitbreiden naar andere landen.

Gratis bezwaar maken

Als chauffeur kun je gratis gebruik maken van de diensten van Appjection, of je bezwaar slaagt of niet.

Meer weten?

Voor meer informatie, neem een kijkje hier op onze website. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid