Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Ondernemingsraad voor Lelieveld Transporten

Vorig jaar heeft CNV Vakmensen meerdere keren met jullie werkgever gesproken over het installeren van een Ondernemingsraad (OR). Onlangs hebben wij het gesprek weer hervat en afgesproken dat er nu snel stappen zullen worden gezet om dit te realiseren.

Belang van de OR
Bedrijven en organisaties met meer dan 50 medewerkers moeten een OR hebben, dat is bij wet verplicht. En dat is niet voor niks want het is belangrijk, zeker bij grotere bedrijven, dat de medezeggenschap goed geregeld is. Medezeggenschap betekent simpelweg dat de werknemers betrokken worden bij de besluitvorming. Bij belangrijke besluiten die de organisatie en de medewerkers aangaan, kan de OR kritisch meekijken en advies uitbrengen of instemming verlenen.

Oprichten OR
Bij Lelieveld Transporten werken zo’n 140 mensen. Hoog tijd dus dat er een OR komt. Dat is op zich niet zo ingewikkeld. Eerst moet er een voorbereidingscommissie komen: de directie en een aantal medewerkers. Die stellen een voorlopig reglement op en schrijven de verkiezingen uit. De medewerkers kunnen dan stemmen op de mensen die hen zullen vertegenwoordigen in de OR. Nadat de uitslag bekend is kan de OR worden geïnstalleerd. Jullie worden hier binnenkort nader over geïnformeerd door jullie werkgever. De vakbonden blijven nauw betrokken bij dit proces, dus natuurlijk kun je met vragen ook bij ons terecht!

Salarisstrook online
Sinds kort heeft Lelieveld een Online Portal geïnstalleerd. Je salarisstrook en andere informatie kun je daar vinden. De directie heeft ook toegezegd dat de urenverantwoordingsstaten daar binnenkort (uiterlijk in april) voor iedere medewerker inzichtelijk zullen zijn.
Wat CNV Vakmensen betreft is dit, ook in het kader van de privacy wetgeving, een goede stap. Natuurlijk is het even wennen aan het systeem, maar uiteindelijk draagt dit bij aan de verdere professionalisering van de organisatie. Mocht je er niet helemaal uitkomen, of heb je om een of andere reden toch je loonstrook op papier nodig, neem dan contact op met Eva Lelieveld, die kan je verder helpen.

Peter Bloemendaal
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 87
E: p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid