Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Nieuwe cao voor collega’s DHL Logistics

De stemmen zijn geteld. Een overgrote meerderheid van de CNV leden is akkoord gegaan met het vernieuwde cao resultaat. Ook de leden van de FNV zijn akkoord. Dit houdt in dat jij een nieuwe cao hebt.

Lange weg
Een acceptabel onderhandelingsresultaat was er niet zomaar. We hebben hier negen (!) overlegrondes (dagen) voor nodig gehad. Goed, als het nodig is, is het nodig maar we hopen dat het proces naar de volgende cao-periode toch een stuk efficiënter verloopt. Dat traject zal redelijk snel weer opgestart moeten worden daar deze nieuwe cao over een jaar alweer afloopt (in 2021). Hier binnenkort meer over.

Cao weer een stukje mooier gemaakt
Door jouw lidmaatschap zijn we in staat geweest de cao weer een stukje mooier te maken.
Zo
  • krijgen jij en je collega’s er weer wat loonsverhoging bij;
  • wordt het mogelijk gemaakt de fiscale uitruilregeling omtrent reiskosten te verrekenen met het vakantiegeld (het voordeel van is dat dit in de toekomst dus niet meer ten koste gaat van je keuzebudget);
  • wordt er een start gemaakt met een ouderenregeling.

“Je collega’s mogen je dankbaar zijn. Door jouw lidmaatschap zijn wij in staat te onderhandelen met jouw werkgever en de cao een stukje mooier te maken. Ook lid worden van CNV Vakmensen is een mooie uiting van dankbaarheid.”

Sociaal Plan
De arbeidsvoorwaarden-cao loopt nu tot 31 maart 2021. Echter jullie doorlopende sociaal plan loopt al een jaar eerder af: dus al per 31 maart aanstaande. CNV Vakmensen heeft gevraagd of DHL Logistics dit sociaal plan wenst te evalueren of gewoon weer ongewijzigd wil verlengen. Dit laatste is de laatste jaren het geval. De werkgeversdelegatie heeft tijdens ons laatste overleg op 7 januari 2020 aangegeven binnenkort met een uitnodiging te komen om te evalueren en te praten over een mogelijke verlenging.

CNV Vakmensen hoopt dat de werkgeversdelegatie ons spoedig uitnodigt. In dat geval hoor je snel meer van ons m.b.t. het sociaal plan.

Mede namens de kaderleden.

met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen      
M. +31620489475
E. t.orie@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid