Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

"Naadje van kous weten bij Van Gansewinkel"

CNV Vakmensen wil het naadje van de kous weten bij Van Gansewinkel. De aangekondigde grote reorganisatie bij afvalverwerker Van Gansewinkel moet wel een goede reden hebben. Anders zal CNV Vakmensen zich tot het uiterste verzetten. Dat maakt bestuurder Tjeerd Orie vrijdag duidelijk na het bekend worden van het nieuws dat de grote onderneming honderden van de circa 7.500 werknemers wil afstoten.

“Het betreft hier een onderneming die in handen is van een investeringsmaatschappij. Zoals bekend wil dat type ondernemingen nog wel eens erg scherp aan de wind varen omdat het louter om geld verdienen gaat. We zullen dus nauwlettend luisteren naar de argumenten die wij volgende week te horen krijgen”, aldus Orie.

Overigens kent hij de onderneming als eentje die doorgaans op sociale wijze omgaat met zijn personeel. “Uiteraard bedingt CNV Vakmensen eenzelfde aanpak als het een en ander onvermijdelijk blijkt te zijn.”

Details
Tegelijkertijd kan hij er verder weinig over kwijt: “Van Gansewinkel heeft ons nog niet geïnformeerd. Dus ik weet nog niet waar de klappen gaan vallen. Ik reageer liefst niet op informatie uit de media en wil het van de onderneming zelf in detail weten. Hoewel het te vroeg is voor de term “geen gedwongen ontslagen” maakt het hoofdthema ‘werk’ denk ik heel duidelijk waar CNV Vakmensen op aanstuurt in dit dossier.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid