Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Mogelijk acties in het transport

Op 15 maart bepalen de leden van CNV Vakmensen of er acties komen in het transport. Op 4 plaatsen in het land worden, samen met FNV Bondgenoten, ledenvergaderingen gehouden. Ook niet-leden zijn welkom.

Loonbod van werkgevers afgewezen

Kaderleden van CNV Vakmensen hebben het loonbod van 0% van de werkgeversorganisatie TLN afgewezen. Op 10 december 2013 wilde TLN tijdens de eerste onderhandelingsronde geen loonbod doen. Eerst moest er overleg met de bedrijven gehouden worden. Na 2 maanden kwam TLN op 10 februari 2014 met een loonbod van 0%. Het is schandalig dat werkgevers het lef hebben om geen loonsverhoging aan te bieden. Het levensonderhoud wordt wel steeds duurder. Nu gaan werknemers er netto steeds meer op achteruit. Dit getuigt niet van respect voor werknemers die dag en nacht aan het werken zijn in de transportsector.

Leden bepalen of er acties in het transport komen

Voordat er actie gevoerd kan gaan worden moet er aan een aantal voorwaarden voldaan zijn. In een democratische vereniging, en dat is CNV Vakmensen, bepalen leden of er wel of geen actie gevoerd wordt. Aan alle CNV-leden in de transportsector wordt gevraagd wat zij willen. Dat gaat in de komende weken gebeuren. Alle leden krijgen een brief en een stemformulier thuisgestuurd. Je denkt na en je maakt zelf een keuze. Het stemformulier lever je in op één van de bijeenkomsten in het land. Alleen de tijdens de bijeenkomsten ingeleverde stemformulieren zijn geldig.

Niet meer onderhandelen?

Het CNV is altijd bereid om te onderhandelen. Maar dan moet het wel ergens over gaan. Over niets (of 0%) gaan we niet onderhandelen, want dat hebben we al. Wij hebben gebrek aan werk en aan inkomen. Daar gaan we voor en dat willen we hebben. Dus als TLN ons uitnodigt, komen wij gewoon praten.

Zaterdag 15 maart

Jouw mening telt. De cao komt er niet zomaar. Daar moet je wat voor doen! Ook als je geen actie wil of durft te voeren ben je welkom. Door aanwezig te zijn laat je weten dat 0% loonsverhoging te weinig is. Samen met je collega's geef je een signaal af naar de werkgevers in het transport. Hou deze dag dus vrij en kom naar één van de bijeenkomsten. De plaats van de bijeenkomsten worden nog bekend gemaakt. Praat met je collega's en zorg ervoor dat zoveel mogelijk collega's meekomen. 

Tjitze van Rijssel
Onderhandelaar CNV Vakmensen
e-mail: t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid