Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Meer vrijheid in je werk als vrachtwagenchauffeur?

Er zijn nog een paar plaatsen open voor de bijeenkomst met TNO op zaterdag 24 januari van 12.00-15.00 uur in Amersfoort. Hoe ziet je werkdag eruit, wat is leuk aan het werk en wat is juist lastig. Denk mee over oplossingen om de lastige dingen in het werk minder lastig te maken. Meedoen? Meld je aan.

Over TNO Arbeid
TNO Arbeid doet onderzoek naar hoe werk gezonder, veiliger en leuker gemaakt kan worden en ontwikkelt daarvoor technische oplossingen. In dit project doet TNO dat in samenwerking met Philips met Europese subsidie, speciaal voor het werk van vrachtwagenchauffeurs.

24 januari bijeenkomst in Amersfoort
Op zaterdag 24 januari organiseert TNO Arbeid een bijeenkomst voor vrachtwagenchauffeurs over meer vrijheid in het werk. TNO wil graag met jou in gesprek over je werk als vrachtwagenchauffeur. Hoe ziet je werkdag eruit, wat is leuk aan het werk en wat is juist lastig. TNO zal de werkdag en de taken die daarin voorkomen met je doornemen. Daarna denk je mee over oplossingen om de lastige dingen in het werk minder lastig te maken. Denk aan dingen zoals meer vrijheid om je eigen keuzes te maken in rij- en rusttijden en de planning.
De bijeenkomst wordt gehouden in Hotel de Campanile, De Brand 50 te Amersfoort.

Het programma
12:00-13:00 Start met lunch
13:00-13:15 Doel van het TNO onderzoek: presentatie door Annick Starren
Vervolgens gaan we in twee groepjes uiteen. Een groepje lange-afstand chauffeurs en een groepje chauffeurs met meerdere klanten tijdens een shift.
13:20-13:35 Kennismaking met elkaar
13:35-14:35 Leuke en lastige dingen in het werk bespreken aan de hand van momenten in de werkdag
14:35:14:40 Pauze
14:40-14:50 Belangrijkste verbeterpunten in het werk?
14:50-15:00 Afsluiting

Voor welke chauffeurs?
Zowel chauffeurs die korte ritten rijden, denk aan het bezoeken van 4 klanten per dag, als chauffeurs die lange ritten maken (internationaal) worden uitgenodigd om te reageren.
Er is in de bijeenkomst van 24 januari plek voor maximaal 16 deelnemers. We proberen twee groepen te maken één voor de korte ritten en één voor de lange ritten.

Aanmelden
Reageer op deze mail en geef je naam, adres en mobiele nummer door. Geef ook aan of je lange of korte ritten maakt. CNV leden die deelnemen krijgen hun reiskosten vergoed.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid