Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Meer jongeren in transport en logistiek

Met de campagne 'Hollands Goud' moet jongeren enthousiast maken voor een baan in de sector transport en logistiek. Geschat wordt dat er vanaf 2015 een groot tekort ontstaat aan chauffeurs. Vakbonden (waaronder CNV Vakmensen) en werkgevers zijn daarom gestart met Hollands Goud.

De campagne moet duidelijk maken welke mogelijkheden er zijn in de transportbranche. Uit onderzoek van Motivaction blijkt namelijk dat driekwart van de jongeren, ouders, werknemers en zij-instromers geen idee heeft wat werken in de sector inhoudt. Voor eenderde van de jongeren is het bovendien onduidelijk welke opleidingsmogelijkheden de branche te bieden heeft.

Koppositie

Bestuurder Frans Westerman van CNV Vakmensen: "Je kunt in de sector letterlijk alle kanten uit. Er zijn opleidingen en banen op alle niveaus; van VMBO tot WO, van heftruckchauffeur tot transportmanager. Veel mensen weten dat niet en daar willen we nu wat aan doen." In de sector werken relatief veel ouderen, die de komende jaren met pensioen gaan. Vandaar de behoefte aan nieuwe vakkrachten. Er werken zo'n 700.000 mensen in de sector, daarmee neemt Nederland internationaal een koppositie in.

Hollandsgoud.nu

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid