Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Loon en functiewaardering bij Van Caem Transporten

Het is alweer een tijdje erg stil in de kwestie rondom de functiewaardering en het loon. Gelukkig betekent dit niet dat er niets is gebeurd, er zijn namelijk een aantal stappen gezet. Helaas duurt het allemaal wel langer dan we hadden gehoopt, maar beter zo dan half werk.

Het loon (nabetaling)
Van Caem Transporten heeft de berekeningen volgens de gemaakte afspraak naar ons toegestuurd. Wij hebben deze gecontroleerd op volledigheid, dat wil zeggen dat we hebben beoordeeld of alle componenten zijn omgerekend (en dus niet alleen basisloon en overuren). Onze reactie hebben we naar Van Caem Transporten gestuurd. Op een paar kleine opmerkingen na, zien de berekeningen er goed uit.  

Nu is het aan Van Caem Transporten om de opmerkingen van ons te verwerken en vervolgens de berekening aan jullie individueel toe te sturen met de vraag of je akkoord gaat met de betaling van het berekende bedrag. Wij hebben gevraagd dit naar alle chauffeurs te sturen, omdat wij geen loonstroken hebben om de berekening op inhoud te controleren.

Let op!
Omdat het om grote bedragen gaat en deze bruto moeten worden betaald, ontvang je dit jaar een (veel) hoger salaris dan voorgaande jaren. Dit heeft invloed op je zogenaamde verzamelinkomen van dit jaar en daarom ook op bijvoorbeeld de zorgtoeslag, huurtoeslag, voorlopige teruggaaf en eventuele andere inkomensafhankelijke uitkeringen/toeslagen. Mocht je een dergelijke uitkering/toeslag ontvangen, houdt er dan rekening mee dat deze terugbetaald moeten worden wanneer je niets doet. Neem vooral contact op met je/een (belasting)adviseur om te bespreken wat je kunt doen om terugbetalen te voorkomen (denk aan tijdelijk stopzetten van een toeslag) en wat je kunt doen om het verschil in latere jaren te compenseren (dit kan bijvoorbeeld door middeling van je belastingen). 

Het klinkt heel ernstig, maar valt uiteindelijk wel mee. Echter ‘niets doen’ is niet verstandig. (Meld je bij Belastingservice CNV).

Functiewaardering (‘bezwaartraject’)
Aan de hand van jullie informatie tijdens de bijeenkomst is een concept functiebeschrijving gemaakt. Deze hebben we aan Van Caem Transporten voorgelegd. Wij hebben er voor gekozen eerst te proberen het met Van Caem Transporten eens te worden vóórdat we de beschrijving naar jullie zouden sturen. Uiteraard is het jullie functie(beschrijving), daarom hebben jullie uiteindelijk het laatste woord.  

Wij verwachten dat het ‘vlotter’ gaat wanneer we jullie een tekst kunnen sturen mede namens Van Caem Transporten, zodat deze na jullie akkoord meteen door kan naar het sectorinstituut voor de formele weging.  

Op dit moment liggen er een aantal opmerkingen van Van Caem Transporten waar we serieus naar moeten kijken. Deze opmerkingen gaan we proberen te verwerken in de beschrijving, samen met onze deskundige op dit gebied. Dit is best lastig, omdat de wijzigingen geen afbreuk mogen doen aan jullie informatie. 

Dit is de stand van zaken van dit moment. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn te melden, horen jullie van ons. 

Fadua Toufik
Bestuurder
E.: f.toufik@cnvvakmensen.nl 
M.: 06 10 20 85 90

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid