Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Leden kiezen vastberaden en massaal voor actie!

Op zaterdag 15 maart organiseerden CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten cao-bijeenkomsten. Iedereen was welkom. Ongeveer 850 mensen kwamen naar één van de vier bijeenkomsten. De zalen waren te klein. De onrust is groot!


Op de agenda stond het respectloze loonbod van werkgevers (0%) en de vraag of we over zouden moeten gaan tot acties.

Vastberaden

Na een toelichting op de onderhandelingen, werden beide vragen in een stemming voorgelegd aan de leden van de bonden. De uitslag was klip en klaar. Ongeveer 95% van de aanwezige leden stemden het loonbod van de werkgevers weg. Een even groot percentage stemde vóór het voeren van acties. Er hing een vastberaden sfeer in de zalen.

Ultimatum

Doordat jullie massaal hebben aangegeven actiebereid te zijn, hebben
CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten werkgeversorganisatie TLN een ultimatum gestuurd. TLN kreeg de tijd tot donderdag 20 maart om aan de eisen van de vakbonden te voldoen. Na het verlopen van dat ultimatum zullen acties volgen. Er is geen enkele reactie van werkgevers gekomen. Zelfs een ontvangstbevestiging bleef uit!

Actiecomités

De bonden besloten verder tot het oprichten van regionale actiecomités. De actiecomités zullen de acties uitroepen en coördineren op basis van de ideeën die leden zelf aangedragen. Het landelijk actiecomité komt op 22 maart 2014 voor het eerst bijeen. Er wordt met alles rekening gehouden, ook met een langdurig actietraject.

Verdringing

Op de bijeenkomsten van 15 maart 2014 werd uitgebreid gediscussieerd over wat er aan de hand is in onze sector. Zo was er ook veel aandacht voor verdringing van de werkgelegenheid. Tal van voorbeelden passeerden de revue. In Assen waarschuwde Europarlementariër Dennis de Jong (SP) voor mogelijke plannen die Eurocommissaris Kallas nog heeft over de cabotageverordening.

Meld je aan!

De komende maanden zullen in het teken staan van acties. Die acties kunnen allerlei verschillende vormen aannemen. Was je op een van de bijeenkomsten op 15 maart, dan is je naam automatisch ingevoerd in het e-mailbestand dat we gebruiken voor de communicatie. Wil jij ook meedoen met de acties of heb je collega’s die ook mee willen doen aan de acties? Je kunt je aanmelden als actievoerder via actie@cnvvakmensen.nl

Vermeld je naam, adres, lidmaatschapsnummer, mailadres, 06 nummer en de naam van je werkgever en vestigingsplaats. Als wij acties bij jou in de buurt of in jouw bedrijf organiseren, informeren we je daarover en vragen we of je wil meedoen.

Heb je ideeën voor acties of opmerkingen, mail die naar actie@cnvvakmensen.nl

Tot slot

Verspreid deze nieuwsbrief. Mail hem naar je collega’s. Print en/of kopieer de nieuwsbrief. Deel hem uit of hang hem op. Het waren inspirerende en enthousiasmerende bijeenkomsten. Allemaal bedankt. We gaan er met z’n allen voor!

Volg de ontwikkelingen in ons cao-dossier >>

Tjitze van Rijssel
Bestuurder CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid