Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Jouw functie anders dan 15 jaar geleden?

De kerntaken en werkprocessen van logistiek medewerker, chauffeur goederenvervoer en planner zijn de afgelopen jaren grotendeels hetzelfde gebleven. Toch zijn er veranderingen. Het Sectorinstituut heeft mede in opdracht van het CNV de veranderingen in de functies onderzocht.

De kerntaken en werkprocessen van logistiek medewerker, chauffeur goederenvervoer en planner zijn de afgelopen jaren grotendeels hetzelfde gebleven. Door technologische ontwikkelingen zijn er wel veranderingen ontstaan. Bovendien spelen toenemende klanteisen en regelgeving ook een grote rol.

Dat betekent bijvoorbeeld voor chauffeurs dat ze minder vrijheid hebben dan voorheen. Bij planning en logistiek ontstaan er nieuwe beroepen, zoals tactische transportplanners en procesoperators die de robotisering in het warehouse begeleiden. Het onderzoek naar de wijziging van de functies in jouw sector zijn onderzocht. Via deze link kun je het onderzoeksrapport nalezen. Ook kun je hier drie nieuwe functieprofielen downloaden die laten zien wat de logistiek medewerker, chauffeur goederenvervoer en planner tegenwoordig inhoud. Jouw werkgever en ondernemingsraad kunnen deze gebruiken voor onder andere de functieproffielen en vacatureteksten. Voor de collega's die al gelange tijd dit schitterende vak uitoefenen is het mooi om te zien hoe de functie is gewijzigd. 

Eén van de vele stappen

De afronding van dit onderzoek en bijgewerkte functieprofielen is één van de stappen naar een beter zich op alle verschillende functies in jouw sector. Als CNV willen we het inzichtelijker maken welke functie er allemaal zijn in de Transport en Logistiek en in hoeverre deze qua werkzaamheden van elkaar verschillen.

Met vriendelijke groet,

Tjitze van Rijssel
Tjeerd Orie

Bestuurders CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid