Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

ID Logistics onderhandelingsresultaat cao

Na maanden van intensief overleg met jullie directie zijn we tot een onderhandelingsresultaat gekomen voor wat betreft de bedrijfs-cao, overgangsprotocol en bedrijfsreglement.

Met betrekking tot het onderhandelingsresultaat pensioenreglement is met jullie werkgever afgesproken dat wij de laatste versie op maandag 27 juni toegestuurd krijgen. Als wij vinden dat deze versie de afspraken bevat, zoals wij die met IDL hebben besproken, wordt ook dit resultaat aan de werknemers voorgelegd.

Zoals ook intern bij IDL gecommuniceerd vinden op woensdag 29 en donderdag 30 juni (weer) werknemersbijeenkomsten plaats op de locaties Dongenseweg en Hermesstraat. In deze bijeenkomsten zal door de vakbonden CNV Vakmensen en FNV het onderhandelingsresultaat worden toegelicht.

De vakbondsleden waarvan het e-mailadres bij ons bekend is ontvangen de betreffende documenten per e-mail. Hebt u geen e-mail adres dan ontvangt u de stuken per post. Hebt u een e-mailadres en wilt u de stukken per post ontvangen laat het ons weten, dan passen wij dit aan in onze ledenadministratie.

Jullie werkgever is van mening dat het voorafgaand sturen van de documenten naar de werknemers onrust en onduidelijkheid kan veroorzaken. Aangezien de vakbonden deze mening niet delen ontvangen jullie collega’s die geen vakbondslid zijn de stukken pas op of na de bijeenkomsten terwijl de vakbondsleden deze wel voorafgaand krijgen (zie de bijlagen bij deze brief).

Tevens hebben wij voor de vakbondsleden nog een extra bijeenkomst georganiseerd op zaterdagmorgen 2 juli om 10.00 uur in het regiokantoor van CNV Vakmensen, Druivenstraat 3 te Breda.

Omdat de vakbondsleden degenen zijn die gaan stemmen over het onderhandelingsresultaat is op deze zaterdag de 2e juli de mogelijkheid om eventuele vragen of onduidelijkheden aan de vakbondsbestuurders voor te leggen.

Uit bovenstaande blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is om lid van een vakbond te zijn. Dat de vakbond überhaupt heeft kunnen onderhandelen is te danken aan de vakbondsleden bij IDL. Jullie zijn de vakbond binnen IDL en gaan bepalen of de afspraken uit het  onderhandelingsresultaat gaan gelden voor alle werknemers bij IDL.

Wij zullen ons best doen om zo compleet mogelijk te zijn in onze toelichting en uitleg. Wij gaan ervan uit dat onze leden hun best doen om een goede afweging te maken en hun stem laten horen.

In de bijlagen alle informatie over het onderhandelingsresultaat en de bijeenkomsten.

Tjeerd Orie
Bestuurder
M: 06-20489475
E: t.orie@cnvvakmensen.nl

16-2293/TO/rd
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid