Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Houd rekening met acties voor goede cao

Donderdag 12 maart aanstaande staat een cao overleg gepland. Tot noch toe zijn de werkgeversorganisaties nog niet met tegenvoorstellen gekomen die aan jullie wensen tegemoet komt. We geven ze nog één kans maar als dat niet lukt, moeten we ze op andere wijze overtuigen.

Voorbereidend actiecomité
De FNV, De Unie en het CNV hebben de handen ineen geslagen en hebben samen een voorbereidend actiecomité gevormd. Gezamenlijk hebben de mogelijkheden onderzocht en worden de eventueel noodzakelijke acties voorbereid. We zeggen nadrukkelijk “voorbereidend” omdat we hopen dat de werkgeversorganisaties nog bij zinnen komen en gewoon een goed onderhandelingsresultaat met ons vakbonden wil afsluiten. Mocht dit onverhoopt niet zo zijn dan is het goed dat de voorbereidingen op volle toeren zijn.

cao onderhandelingen?
We kunnen het ons haast niet voorstellen maar voor het geval je eerdere communicaties hebt gemist…

…we onderhandelen al een tijdje om te komen tot een nieuwe cao. Jouw huidige cao. Dat boekje waar al jouw arbeidsvoorwaarden, rechten en plichten in zijn opgenomen is per 31 december 2019 afgelopen en wij willen dat graag verlengen met betere afspraken. Zo willen we een goede loonsverhoging, afspraken die jou helpen in jouw werk-privébalans, het werk vol te houden en ga zo maar door. Onze voorstellenbrief, eerdere communicaties m.b.t. de voortgang en dergelijke vind je hier terug op onze – voor iedereen toegankelijke - online community (Klik op deze link om direct naar het overzicht van het cao traject te gaan).

Help mee!
Wanneer onze onderhandelingsdelegaties er met praten niet uitkomen dan moeten wij hen helpen. Door het organiseren van acties voeren we de druk op waardoor werkgevers uiteindelijk ‘gedwongen’ worden betere afspraken te maken met de onderhandelaars. Daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Op bedrijfsniveau maar ook op landelijk niveau! Wil jij helpen met het bedenken en op touw zetten van acties om te komen tot betere afspraken voor jouw cao neem dan contact op met ondergetekende!

Doe mee! 
Actie voeren doe je niet alleen. Samen sta je sterk en kunnen de werkgevers(organisaties) overtuigen om betere afspraken met ons te maken. Wanneer het actiecomité een beroep op je doet, dan doe jij toch mee? Praat vooral met je collega’s over de actiemogelijkheden die er in jouw bedrijf/sector mogelijk zijn.

Laten we hopen dat werkgevers de 12de serieus ingaan op onze voorstellen en dat het grijpen naar een actiemodel niet nodig is!

We houden jou op de hoogte!

Mede namens het gezamenlijke actiecomité,

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid