Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Het opschorten van acties heeft niets opgeleverd!

De bedenktijd die wij hebben gegeven aan Brink's en toekomstige 'partijen' heeft niet geleid tot het gewenste resultaat. Hoe nu verderý

Eind december heeft CNV Vakmensen samen met het FNV besloten onze acties tijdelijk op te schorten om zo Brink’s en de toekomstige ‘partijen’ de gelegenheid te geven nadere afspraken te maken, gericht op het behoud van zoveel mogelijk banen.

Eerder deze week hebben wij schriftelijke reacties ontvangen van toekomstige ‘partijen’, waarin afwijzend is gereageerd. Dit betekent dat er ten opzichte van eind december eigenlijk niets is veranderd. Wel heeft Brink’s op vrijdagmiddag 9 januari ons meegedeeld dat zij aanstaande maandag definitief besluiten of ze via de rechter wil afdwingen dat toekomstige werkgevers afspraken moeten maken over de werkgelegenheid (de zogenaamde artikel 95 van de cao VPB).
Of eventuele juridische stappen zullen leiden tot afspraken, is nu niet te beoordelen.

Vrijdagavond 9 januari hebben de kaderleden van CNV Vakmensen (de CBLG)  in een telefonische vergadering besloten op korte termijn besluiten te nemen over vervolgacties. Dinsdag 13 januari komt de CBLG bijeen om de stand van zaken te bespreken en afspraken te maken over eventuele vervolgacties. De kaderleden zullen dan besluiten nemen, gericht op alle mogelijkheden om kansen op werk voor de toekomst te vergroten en een beter sociaal plan bij Brink’s af te dwingen.
Wij verwachten de komende week veel activiteiten op de vestigingen. Wij zullen jullie daarom zo snel mogelijk informeren.

Mocht je vragen hebben of ergens tegenaan lopen, dan kun je contact leggen met een van onze kaderleden of uiteraard met ondergetekenden.

Peter de Jong,
coördinatie landelijke actie (E p.dejong@cnvvakmensen.nl of M 06 51 60 19 67)

Peter de Ridder,
bestuurder en onderhandelaar (E p.deridder@cnvvakmensen.nl M 06 51 60 19 97)

 

Houd onze website www.cnvvakmensen.nl/brinks in de gaten voor de meest recente informatie!

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid