Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Heb jij last van de avondklok?

Veel chauffeurs zijn dag en nacht onderweg. Grote kans dat je met de avondklok te maken hebt. Hoe zit het dan met eten en drinken onderweg? Zijn de sanitaire voorzieningen te gebruiken? Voor deze onderwerpen heeft het CNV zich steeds sterk gemaakt. Nu wat resultaten en een enquête.

Help mee je arbeidsomstandigheden te verbeteren, vul de enquête in!
In november hebben we je ook gevraagd om een enquête in te vullen. De resultaten zijn in het tv programma De Monitor bekend gemaakt. CNV Vakmensen wil graag weten of de situatie verbeterd is, daarom vragen we je om nu ook de enquête in te vullen. De resultaten gebruiken wij weer in onze overleggen met werkgevers en overheid.

Als aanvulling vragen nu ook om door te geven welke bedrijven hun zaken goed geregeld hebben en welke bedrijven niet. Die bedrijven gaan we bekend maken, maar ook een kans geven om hun leven te beteren.

>> GA NAAR DE  ENQUÊTE<<

Meer aandacht voor chauffeurs!
Al maanden is CNV Vakmensen bezig om via overleg met werkgevers, verladers, ministeries en de wegrestaurants meer aandacht te krijgen voor chauffeurs. In april 2020 hebben we samen met o.a. TLN, VVT, evofenedex in overleg met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een Coronaprotocol opgesteld. In het protocol Veilig en gezond doorwerken staat hoe werkgevers en opdrachtgevers er voor kunnen zorgen dat er op een veilige manier gewerkt blijft worden zolang we met het virus te maken hebben. Ook staat hierin wat je zelf kan doen.

Leden van TLN, VVT en evofenedex horen zich aan dit protocol te houden.

Veel bedrijven sluiten de deur voor de chauffeur
Ondanks het protocol blijkt dat veel bedrijven de chauffeur geen toegang geven tot de kantine en sanitaire ruimten. CNV Vakmensen heeft daarover een brief gestuurd naar de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, TLN en evofenedex met de oproep om hun leden te wijzen op het protocol en maatregelen te nemen zodat de chauffeur wel gebruik kan maken van de kantine en het toilet. TLN en evofenedex hebben gezegd dat zij hun leden hierop zullen wijzen.

Door de minister is een open brief aan TLN gestuurd, je treft die als bijlage bij deze nieuwsbrief aan.

Avondklok verlengd tot 3 maart
Deze week is bekend geworden dat de avondklok geldt tot 3 maart 04.30 uur. Nieuw is dat vanaf 04.30 uur door tankstations levensmiddelen verkocht mogen worden in plaats vanaf 06.00 uur. De regels die gelden voor tankstations staan in bijgevoegde poster.

Het is fijn dat je vanaf 04.30 uur bij de tankstations terecht kan voor een broodje of koffie. Maar het blijft gek dat je tussen 20.45 uur en 04.30 uur wel motorolie en ruitenwisservloeistof mag kopen maar geen levensmiddelen. CNV Vakmensen vindt dat als jij een werkgeversverklaring avondklok hebt je ook levensmiddelen moet kunnen kopen. Je bent niet voor je lol onderweg, maar voor je werk.

Cao onderhandelingen gaan verder
Op 14 december heb je de laatste nieuwsbrief over de cao onderhandelingen gehad. Vanwege de lockdown was het ingewikkeld om verder te kunnen gaan met de onderhandelingen. Op 11 februari gaan we verder met de onderhandelingen. Dat betekent dat je eind deze week weer een nieuwsbrief krijgt over de cao onderhandelingen.

Tjitze van Rijssel
T 06 51 203 083
M t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid