Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Geschokt door optreden Volker Stevin Materieel

“Het is bizar en grenst aan achterbaks.” Bestuurder Birgitte Staal van CNV Vakmensen is verbolgen over de geheime deal die de directie van Volker Stevin Materieel heeft gesloten met de ondernemingsraad. “Het personeel is vrijwel zeker de pineut. Een ordentelijk sociaal plan, opgesteld samen met de vakbond, mocht er kennelijk niet komen.”

Staal is van mening dat ook de ondernemingsraad van Volker Stevin Materieel blaam treft. “Die heeft zich laten inpakken door de directeur. En die laatste pakt eerdaags zijn biezen en vertrekt naar een andere onderneming.”

Een eerder sociaal plan van de VSM-directie had CNV Vakmensen afgewezen wegens veel asociale elementen. Zoals een veel te magere schadeloosstelling voor het baanverlies, een gebrekkige werk-naar-werkregeling en dito scholingsmogelijkheden. Birgitte Staal: “En in de huidige deal met de or ontbreekt nog altijd een sociale balans.”

Ze noemt het “meer dan teleurstellend” dat een Volker Wessels-dochter niet bereid is een rechtvaardig sociaal plan af te sluiten, ondanks winstgevendheid vorig jaar.

VolkerStevin Materieel levert transportmiddelen, mensen en machines aan onderaannemers in de (wegen)bouw. VolkerStevin Materieel, dochter van Volker Wessels heeft vestigingen in Dordrecht, Groningen, 't Harde en Nuth.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid